Wijmo: widgeturi pentru jQuery UI


O vreme am fost dezamăgit de jQuery UI, dar, după cum am mai spus-o, ştiu, această bibliotecă-pentru-bibliotecă devine tot mai bună. Spaţiu de îmbunătăţire va fi mereu şi o demonstrează de exemplu Wijmo, care se defineşte a fi a complete kit of jQuery UI widgets. Personal apelez la extensii, ori de care ar fi, cu inima cumva strânsă pentru problema clasică: îşi va actualiza autorul “creaţia” când jQuery trece la o nouă versiune? Mi-ar plăcea ca tot ce văd la Wijmo să treacă nativ în jQuery UI şi nimeni nu mă poate împiedica să visez aşa ceva 😉 .

imagine

De reţinut că Wijmo funcţionează pe două niveluri: există o licenţă gratuită pentru o parte din widgeturi şi o licenţă comercială pentru toate. Veţi vrea probabil să săriţi direct la pagina demo pentru a vedea widgeturile în acţiune. Şi veţi recunoaşte funcţii deja implementate (uf, chiar nu am avut timp să sap – probabil, dacă tot se regăsesc, Wijmo aduce ceva suplimentar, ceva “reglaje” ce nu sunt în jQuery UI), dar şi “chestii” noi precum meniul pe care îl vedeţi în captura de mai jos. Am să enumăr widgeturile disponibile în licenţa open: Accordion; Calendar; Dialog; Expander; Form Decorator (Radio Button, TextBox, DropDown, CheckBox); List; Menu; Popup; ProgressBar; Slider; Splitter; SuperPanel; Tabs; Tooltip.

imagine

Pe la jumătatea acestei luni Wijmo a lansat şi o temă WordPress, care evident foloseşte unele dintre aceste widgeturi. Vedeţi anunţul WordPress Wijmo Theme, iar dacă vreţi să săriţi direct la temă, aveţi un demo live.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *