WordPress: conţinut selectiv din shortcode-uri


Aici, pe CNet.ro, tot ce există este pentru toţi. Mă refer la conţinut, desigur. Dar pe un alt sit am o altă politică: membrii au parte de nişte materiale speciale (iar ca să fii membru trebuie să donezi ceva). Cum să fac însă ca acel conţinut special să le apară doar lor? Nu e greu, trebuie doar folosit cu cap un shortcode. Un răspuns mai complex găsiţi în articolul Using shortcodes to show members-only content, care, deşi e din 2009, e 100% valabil. Eu am să mă opresc la ceea ce vă spuneam.

imagine

Ca să semnalez că există un conţinut doar pentru membri, mai mult, să îl şi arăt doar lor, în functions.php am adăugat următorul cod. Evident, Dvs veţi modifica linia 5 cu mesajul Dvs (şi cu aspectul dorit, via CSS, de Dvs).

add_shortcode('membri','pentru_membri');
function pentru_membri( $atts, $content = null ) {
	if(is_user_logged_in() && !is_null($content) && !is_feed())
		return $content;
	return '<div style="background-color:#7BDD28;padding:10px;">Dacă sunteţi membru al acestui sit, identificaţi-vă pentru că există <font color=#cc0000>un conţinut special</font> doar pentru membri.</div>';
}

Acum pentru a insera un text doar pentru membri scriu [membri]chestiile secrete[/membri] şi gata! Din articolul indicat la început puteţi afla cum, tot din doar câteva rânduri, puteţi să afişaţi ceva doar pentru membri ne-logaţi, sau doar pentru cei cu anumite drepturi. Simplu de tot. De ce să foloseşti un plugin când poţi adăuga câteva rânduri în functions.php şi gata?!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Rares spune:

    Foarte interesanta chestiunea cu shortcodes. Ma gandesc acum cum as putea sa o implementez si ce beneficii ce beneficii mi-ar putea aduce.

  2. Sapio IT spune:

    Stii de ce as prefera sa folosesc plugin-uri? (apropo, stii unul?)
    Pentru cei care le ofera, membrilor, mai multe teme, din care pot alege…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *