Ştergerea informaţiilor EXIF din fotografii


Într-un articol de acum trei ani am avertizat (pe cei care nu ştiau deja) că Fotografiile spun multe… doriţi? Am scris acolo despre cum informaţiile EXIF, ce însoţesc probabil toate fotografiile digitale pe care le facem astăzi, pot să ne dea de gol asupra zilei fotografiei, orei, ba chiar şi diverse informaţii pe care poate unii fotografi ar dori să le păstreze secrete când pun o fotografie online (expunere, blitz şi multe altele). Tot în acel articol am spus că majoritatea editoarelor de imagini îţi permit să scapi de EXIF… dar adesea doar luând câte o imagine la rând.

imagine

Pentru cei care doresc să cureţe rapid un set de fotografii de informaţiile EXIF recomand Easy Exif Delete. Programul nu cere instalare: descărcaţi-l – are cam 1MB – şi lansaţi-l. Din păcate, mare, mare greşeală, programul nu permite drag & drop pentru imagini. Daţi deci click pe Select Images şi selectaţi imaginile dorite. Marcaţi-le şi apăsaţi Delete Exif. Gata. Într-o secundă, sau mai multe, coloana cu Exif Found se va transforma în Not Found, semn că datele EXIF s-au dus.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Rares spune:

    Mersi mult pentru utilitar, e o solutie super rapida si extrem de simpla de a scapa de exif-uri. Cel mai mult imi place ca nu necesita instalare, il poti rula direct de pe un stick.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *