Magazinul pentru Chrome


Chrome, în goana pentru a deveni dintr-un browser un sistem de operare (şi cu siguranţă ştiţi că Chrome OS e tot mai aproape), are acum şi un magazin de aplicaţii pentru Chrome. Îi spune Chrome Web Store şi este deja populat cu un număr semnificativ de aplicaţii. Problema e că multe nu îşi merită acest nume. Sunt de fapt semne de carte către situri. Dar nu e vina Chrome. De fapt acum se aşează nişte baze, iar aplicaţiile serioase urmează să apară. Ele vor fructifica şi HTML5, inclusiv pentru a salva local date şi atunci, ceea ce le va apropia – cu adevărat – de aplicaţiile tradiţionale.

imagine

Un alt lucru care pare dezamăgitor la un prim contact cu acest magazin este că… nu totul e pe gratis. Pentru moment nu pare a fi un sistem de separare, ce e gratuit de ce e comercial, aşa că veţi întâlni ambele categorii amestecate. Acum e normal ca o parte să fie comerciale (căci vrednic e lucrătorul de plata sa). De reţinut că, după ce faci plata, ai 30 de minute să refuzi aplicaţia. E un fel de trial, scurt, doar că trebuie să plăteşti, iar comanda e anulabilă timp de o jumătate de oră. În fine, când aţi găsi o aplicaţie ce vă interesează, instalarea se face pur şi simplu dând click pe Install (sunt sigur că în timp va apărea şi interfaţa în română pentru acest magazin).

imagine

O aplicaţie instalată apare când deschideţi un tab nou, cu nişte icoane maaari. De remarcat că pentru fiecare aplicaţie poţi seta cum să se deschidă: ca tab obişnuit; ca tab fix (se duce în faţă în listă, are doar iconiţă, fără text), ca fereastră nouă, sau pe tot ecranul. În fine, observaţi că există şi opţiunea dezinstalării.

imagine

Aşa după cum subliniază aici cei de la DownloadSquad, există trei tipuri de aplicaţii în noul magazin:

  • simple semne de carte (bookmarks) spre situri/servicii favorite
  • extensii ce au acum şi versiune ca aplicaţie
  • şi în fine aplicaţii propriu-zise – sunt date ca exemplu TweetDeck, aToDo şi Quick Notes.

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *