StatCounter: o faţă nouă (în beta)


Prin iunie a.c. StatCounter – serviciul meu favorit pentru statistici despre situri – anunţa că pregăteşte o nouă interfaţă. Să fim sinceri: cea actuală e depăşită. Iată că astăzi avem o veste bună: beta-ul a devenit public, aşa că oricine, mergând la Beta. StatCounter.com, poate să vadă cum arată noua faţă. Ei bine, după mine nu e extraordinar de reuşită dar un 9 tot îi dau. La urma urmelor cifrele statistice ne interesează pe noi, webmasterii, dar nu putem neglija ambalajul. Şi pentru că noua interfaţă aduce şi unele funcţionalităţi noi, cum să nu o salutăm?

imagine

Fac un copy & paste cu ceea ce blogul oficial anunţă astăzi la capitolul noutăţi:

  • Date Range Selector for all stats – identify, for example, which Search Engines were used to find your site yesterday. Or last week. Or compare last week and this week. Etc.
  • Simplified Code Generation Process – get your code more quickly. Reinstallation is much easier too.
  • Quicker Sign Up for New Members – fewer clicks, more intuitive process – now you can feel even better about recommending us to your friends and colleages
  • Hourly Stats – based on the log file – watch the hour-by-hour traffic trends on your site.
  • Project Dropdown List – simply toggle between your projects when viewing your stats.
  • Improved Browser Stats – now it’s even easier to monitor the most popular browser families and browser versions used to view your site.

Despre StatCounter (şi SiteMeter) am scris aici, în 2007. Dacă unii se miră că îl numesc “serviciul meu favorit pentru statistici” atunci mă explic pe scurt: nimic nu bate, după mine Google Analytics, dat fiind că acesta memorează datele statistice cu anii! Dar pe de altă parte nimic nu întrece pentru mine privirea de ansamblu pe care mi-o oferă StatCounter. Cum m-am logat cum văd situaţia siturilor de care mă ocup. Din captură m-aţi prins că am început articolul în 13 decembrie şi îl termin în 14, dar nu asta are importanţă: prima pagină îmi arată câte vizite au fost în ziua curentă şi pot compara rapid cu cea de ieri (de exemplu 13 decembrie, cu sub 4.000 de afişări e o zi slăbuţă). Ca o paranteză: zilele trecute constatam la un sit o creştere frumoasă a numărului de pagini afişate. Inima creştea în mine de bucurie pentru ca să aflu că era rezultatul unor atacuri informatice (firma care îl găzduieşte chiar a închis situl temporar până s-au potolit atacatorii). Apoi cu un click pot afla rapid alte statistici. Google Analytics ştie mai multe, dar uneori când îţi trebuie doar un pahar de apă nu mergi cu maşina până la un supermarket după un vin select. Poate nu e bună comparaţia, dar StatCounter e pentru mine cel mai rapid mod să mă informez – Google Analytics în schimb e modul cel mai solid de studiere serioasă a statisticilor, mai ales pe perioade lungi înapoi în timp.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *