TeachParentsTech: e timpul ca şi ei să înţeleagă


Google face un frumos cadou de Crăciun celor mai nepricepuţi în folosirea calculatorului: un sit! Un întreg sit, plin de materiale video – peste 50 în acest moment şi nu putem spera decât că numărul lor va creşte dar… mai ales… că vor apare şi subtitrări în diverse limbi. Căci altfel ce folos să ai un clip care explică super-clar cum să faci ceva, dar este în engleza pe care bunicuţa nu o ştie, căci pe vremea ei rusa şi franceza se predau la şcoală! Anunţul oficial despre TeachParentsTech.org îl găsiţi aici.

imagine

Iată şi prezentarea iniţiativei:

Cele peste 50 de sfaturi sunt grupate în categoriile următoare: lucruri de bază; navigarea pe web; comunicarea online; media; şi în fine găsirea informaţiilor. Aşa după cum bănuiţi, multe răspunsuri sunt legate de serviciile Google. Fie direct, fie indirect (de exemplu la Copy & Paste, “lipirea” se face într-un email care e evident GMail). Să vedem de exemplu cum ni se explică partajarea de fişiere mari (mari de fapt… sub 1GB).

În fine, un ultim exemplu: cum scurtăm un link enervant de lung?

Excelentă iniţiativa Google. Acum doar să se mai găsească resursele ca toate clipurile să fie pregătite în zeci de limbi. Întregul sit acţionează ca un “compozitor” de emailuri. Indici cui te adresezi, ce probleme vrei să i le lămureşti şi cum te semnezi: apoi Google trimite emailul cu clipurile de rigoare. Simplu! Vrem în română! Vrem în română! Vrem în română! (Pentru părinţii, bunicii, colegii noştri.)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *