Google Body Browser


Vă amintiţi de situl VisiblyBody.com? Google are o replică similară. Google Body Browser însă – conform Google Operating System – nu poate fi “consultat” – în acest moment – decât folosind Chrome 9 Dev Channel, Chrome Canary Build sau Firefox 4 beta. Eu unul folosesc Chrome 9 Dev Channel aşa că m-am putut delecta. Dar poate calculatorul meu nu are suficient RAM, aşa că a mers destul de sacadat… dar a mers! Despre ce este vorba? Când deschidem, suntem întâmpinaţi de o domniţă echipat sportiv. Trăgând însă de sliderul vertical putem explora corpul uman până în… adâncime.

imagine

Webaplicaţia nu foloseşte nici Flash, nici Java, ci este o demonstraţie – puternică – a ce poate WebGL. Studenţii la medicină (sau poate măcar elevii când studiază la biologie) vor fi încântaţi de acest instrument. Poţi roti corpul, mări/micşora porţiunea vizibilă, activa etichetele, ba chiar şi face căutare! Cum ar fi o aplicaţie Google fără căutare? 😉 Boxa pe care o vedeţi în dreapta-sus permite să ajungi rapid la un anumit organ, muşchi, os ş.a.m.d., chiar şi doar scriind primele litere.

imagine

Iată la final un scurt clip de la o demonstraţie făcută cu această webaplicaţie. (Aşa cei care nu pot vedea Google Body Browser pentru că nu au navigatorul potrivit tot o să poată vedea ceva.) Mi-ar place şi la mine să meargă webaplicaţia cu viteza cu care apare în video.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (10 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Dan Medesan spune:

  Pe Firefox 4.0 beta merge doar teoretic, am ultima versiune si ma anunta ca trebuie sa folosesc Chrome.
  Btw: webgl care il foloseste aplicatia e activat.

 2. Sorin spune:

  Am fost curios, si asta am gasit pina acum:
  – Chrome 9.0.597.19 dev – merge, dar greu
  – Firefox 4.0 beta 7 – merge, dar foarte greu
  – Opera v1.00 beta, build 1111 – nu accepta
  – Orca Browser v1.2 build 6 – nu accepta
  – QtWeb Internet Browser 3.5 (build 051) – nu accepta
  Chiar daca s-a incarcat ceva imagine, totusi nu se poate „explora” pentru ca se misca extrem de greu. Mai asteptam, mai asteptam…

 3. razzar spune:

  O aplicatie foarte folositoare, din nou bravo Google. Din pacate se misca cam greu iar faptul ca se limiteaza doar la anumite browsere este un minus mare. Cat despre VisiblyBody o veste cat se poate de rea.
  „Welcome to the Visible Body®
  In order to continue to provide the most comprehensive human anatomy visualization tool available today, users must now pay a small subscription FEE to continue to access Visible Body. Subscribe now.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *