CutePDF: tipăreşti în PDF-uri


În timp ce am amintit CutePDF de multe ori prin articole, nu i-am dedicat niciodată unul exclusiv. Face parte dintre programele pe care le instalez de fiecare dată când o iau cu Windows-ul de la zero, şi, mai mult, după cum arată şi captura de mai jos, figurează ca imprimanta mea implicită. Da, mai des tipăresc în format PDF decât pe hârtie (pentru că public online aceste PDF-uri). Ştiu că Andrei Tiut a scris aici, acum un an un articol în care recomanda PrimoPDF înaintea lui CutePDF, căruia îi găsea nişte hibe. Nu neg, doar că eu nu le-am întâlnit.

imagine

PrimoPDF are şi nişte facilităţi în plus (repet, vedeţi articolul lui Andrei), dar eu nu am simţit cu CutePDF că îmi lipseşte ceva. Deci: cum se foloseşte? Porniţi cu instalarea desigur, şi în procesul de instalare săriţi peste invitaţia instalării nu mai ştiu cărui program ce nu are legătură cu CutePDF. La mine e instalat de mult timp, aşa că nu vă pot descrie exact procesul, dar s-ar putea ca la instalare să fie nevoie şi de “auxiliarul” numit Converter. În pagina de descărcare găsiţi o arhivă ce include tot ce trebuie. După instalare nu veţi găsi nici un program nou! Tot ce s-a întâmplat este că vi s-a instalat o imprimantă virtuală, numită CutePDF Writer. Când doriţi ca un document să îl “salvaţi” ca PDF, tipăriţi-l pe această imprimantă virtuală. Veţi fi invitat să alegeţi un nume şi o locaţie pe harddisk şi după câteva secunde veţi avea PDF-ul.

imagine

Partea frumoasă la astfel de programe (CutePDF, PrimoPDF ş.a.) este că poţi obţine PDF din orice poţi tipări. Că e vorba de fişiere Word, Excel, PPT, de imagini… orice, atâta timp cât programul cu care le-aţi deschis are funcţia de tipărire.

PS: Acum mulţi, mulţi ani, când căutam astfel de soluţii, majoritatea clacau la diacritice. CutePDF a fost primul care a mers fără probleme, şi de atunci am rămas fanul lui.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Xantes spune:

    Mi se pare mie sau Nitro PDF Reader se ridica cel putin la acelasi nivel cu CutePDF?! Din cate stiu eu, si Nitro PDF Reader face aceleasi lucruri, ba in plus poate si edita – la un nivel destul de simplist – documentele PDF.

  2. Sorin spune:

    M-am obisnuit cu pdf995 dar am sa folosesc si CutePDF. Unul din criteriile alegerii unui soft de „tiparit” pdf-uri fiind „tiparirea” corecta a caracterele grecesti…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *