FilerFrog face click dreapta mai util


FilerFrog este un fost program comercial devenit între timp gratuit. Pe sit mai există link pentru cumpărarea lui, care duce la o pagină ce ne spune că… este gratuit. Lămurind acestea să vedem ce face: se instalează în meniul contextual (click dreapta pe un fişier sau mai multe selectate), oferind o serie de operaţii utile. Cât de utile… va aprecia fiecare. Vă recomand să mergeţi aici dacă vreţi să le “puricaţi” una câte una. Eu am să mă opresc doar la câteva. Ilustrată mai jos este facilitatea redimensionării rapide: fişierele selectate dintr-un click pot fi reduse la 25, 50 sau 75%.

imagine

Că tot am vorbit recent despre trecerea unor imagini într-un PDF, iată că FilerFrog are o secţiune în meniu numită Image Abum: selectaţi-le şi alegeţi din modurile oferite, iar fişierul PDF va fi generat imediat. Ah, la Image Manipulation ar mai fi de remarcat şi Put Logo on Image, care face ceea ce spune: pune un logo (o imagine pe care o poţi indica) într-un colţ (tot la alegere). Sar acum la Security: de aici putem cripta rapid un fişier, el fiind transformat într-un fişier format propriu FilerFrog, care poate fi deschis (adică refăcut în starea iniţială) doar ştiind parola aleasă la început. De la List of Files poţi obţine rapid un fişier text cu fişierele selectate, cu sau fără detalii. Funcţii interesante găsim şi la Rename (chiar dacă nu complexe ca la un program dedicat), la Splin and Join (pentru fişiere mari), respectiv Organize. De exemplu dacă avem un grup de fişiere într-un folder, un click dreapta pe el şi ales Extract Files from Folder le va muta în folderul superior. Practic în unele situaţii.

imagine

Dacă descoperiţi funcţiuni ce vă sunt foarte utile, le puteţi adăuga la Favorites, prima opţiune din meniul adăugat de FilerFrog.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,75 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. ghiorghita r spune:

    FilerFrog nu-l pot instala (imi da mesajul ca nu este „a valid windows apications”). Am Windows Vista (32 bits). Care ar putea fi cauza?

  2. radu.capan spune:

    Cred ca nu s-a descarcat bine. Reincercati descarcarea lui, eventual din alt navigator de care dispuneti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *