Temperatura HDD, traficul reţelei


Pe gHacks am citit astăzi două articole despre două programe mici şi utile (uneori). Fiind atât de mici şi exacte ca informaţie oferită le unesc într-o unică semnalare. Este vorba de DiskAlarm şi NetTraffic, ambele găsindu-se aici, printre mai multele programe semnate de francezul Patrice Zwenger. Toate de acolo nu necesită instalare: doar descărcaţi, despachetaţi şi lansaţi. Şi acum despre ce fac ele concret. Uf, aş jigni inteligenţa cititorilor dacă aş da prea multe detalii când totul se vede. Dar să presupunem că navigatorul Dvs a blocat imaginile aşa că explic totuşi pe scurt.

imagine

Primul program (de 14KB) afişează temperatura harddiskului. Dacă ştiţi că sunt probleme cu el, mai ales când rulaţi anumite programe ce îl încălzesc excesiv, programul e foarte bun de avut undeva într-un folder. Mai mult, se poate seta o alarmă la depăşirea pragului pus implicit la 50 de grade Celsius, dar reglabil de către Dvs. Dacă cumva locuiţi în SUA şi v-aţi obişnuit cu Farenheit, puteţi comuta de pe Celsius. Cât priveşte al doilea program (mult mai mare, de 17KB adică), arată dinamic, pe două coloane, viteza la descărcare, respectiv încărcare. Imaginaţi-vă Dvs situaţii când prinde bine un astfel de instrument de monitorizare. Urmaţi primul link din articol şi poate mai găsiţi şi alte astfel de progrămele micuţele care să vă fie de folos.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Birkoff spune:

    Folosesc de mult timp doar programe portabile (care nu depind de instalarea pe un pc, ruleza direct de pe orice pc) si recomand Cristal Disk Info care, pe langa monitorizarea temperaturii, ofera si informatii detaliate despre fiecare hdd sau dispozitiv usb din sistem si sta fara sa deranjeze in sistem tray.
    Pe parte de retea nu mi-a trebuit dar sunt destule aplicatii de gen la PortableApps.com sau PendriveApps.com sau altele similare care fac mult mai multe decat monitorizarea retelei (scanare reletele wireless de exemplu si alertarea cand se gaseste o retea neprotejata cu acces la internet).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *