Extra butoane la ferestre?


Programul eXtraButtons face ceea ce şi ne spune numele lui: adaugă o serie de butoane la ferestrele din Windows. După cum vedeţi din captura de mai jos pot fi chiar nouă butoane, iar iconiţele lor sunt destul de sugestive pentru ceea ce fac. Să luăm în ordine: minimizarea aplicaţiei în systray (o iconiţă alături de ce mai e acolo); minimizare în meniul din systray (meniul aplicaţiei); trimite la “cutie” (trimitere pe Desktop); rularea ferestrei în sus (roll-up); mereu deasupra; trimitere în spatele tuturor ferestrelor; aplicare transparenţă; setare transparenţă; şi (un fel de) dublare a ferestrei curente.

imagine

Partea şi mai bună este că programul permite să alegi care butoane să fie active. Cu alte cuvinte, dacă doar unele funcţiuni vă interesează le puteţi lăsa doar pe acelea. Selectaţi cele care nu vă sunt utile şi daţi click pe butonul Remove. Şi ştiţi ce? Le puteţi elimina pe toate!!! Dar cu un click dreapta pe bara de titlu veţi regăsi opţiunile în meniu. Astfel ferestrele nu vor arăta încărcate şi totuşi veţi avea la îndemână facilităţi precum always on top sau roll-up. Şi dacă acestea nu merg cu unele aplicaţii, adăugaţi-le la Exclude applications. În fine, nu am să prezint toate opţiunile: pentru fiecare dintre cele nouă funcţii există câte ceva de setat, chiar dacă uneori doar combinaţia de taste.

imagine

Mai rămâne probabil întrebarea: cu ce costuri merge acest program? Nu am făcut nişte teste intense, dar din câte îmi indică mie Windows-ul, consumă foarte puţin, undeva între 2 şi 5MB memorie RAM.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 4,71 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *