O istorie a Europei în hărţi


Ieri, via Haha.nu, am aflat de o pagină web interesantă. Ea ne oferă o viziune asupra istoriei Europei prin intermediul hărţilor. Da, da. Putem vedea harta Europei în anul 1dC, şi apoi din sută în sută de ani până în timpul nostru. Chiar şi dacă istoria nu vă prea pasionează, parcurgerea e fascinantă (o animaţie, poate mai detaliată decât din sută în sută, ar fi fost de 10 ori mai fascinantă). Descoperim cât de târziu au apărut unele ţări, şi cât de mari erau altele acum câteva secole. Spor la clickuri!

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (11 evaluări, media: 4,91 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. gyges77 spune:

  Extrem de interesant. O intreaga lectie de istorie. Multumim pentru semnalare. Craciun Fericit intregii familii!

 2. radu.capan spune:

  Mulţumesc de urări şi le întorc tuturor cititorilor noştri.

 3. Peter spune:

  Excelenta semnalarea, multumiri!
  Sarbatori fericite si succes in continuare.

 4. O aparitie extrem de interesanta si utila pentru toti. Sarbatori Fericite!

 5. Radu C. spune:

  Numai că hărțile au o serie de probleme: spre exemplu, Moldova apare numai la 1300, iar apoi, ca parte a României, la 1900, iar Țara Românească apare și dispare cam aleatoriu… În plus, nimic despre Voievodatul Transilvaniei, România de la 1900 este cea a Micului Regat, deci din nou fără Transilvania, dar și fără Bucovina de nord și Basarabia, ceea ce face ca nicăieri Moldova să nu apară cu aceste regiuni. Și astea sînt impresiile la un ochi rapid aruncat. Destul de problematic site-ul…

 6. homeless spune:

  Pai asa o fii fost… Nu doar „povestile” din istoria noastra care le-am invatat.

 7. Radu C. spune:

  Sau nu… Ce să zic, am vaga impresie că nu ați prea învățat respectivele părți, dacă le catalogați drept „povești”. Nu de alta, dar de asta e bine ca, înainte să își dea cu părerea, omul să se mai și informeze puțin. Dacă nu legat de istorie, măcar legat de limba română.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *