QuotePad: notiţe rapide


Când am văzut QuotePad gândul mi-a fugit imediat la CintaNotes. Interfaţa seamănă dar apar evident diferenţe la facilităţi. În timp ce la CintaNotes avem taguri şi alte chestii utile, la QuotePad ceva mai special ar fi alarmele. Dar la bază, programele merg la fel: strâng pe un fel de rolă infinită notiţele pe care le doreşti. Cu Ctrl+Shift+N activezi aplicaţia, iar cu un dublu click în partea de sus poţi să scrii ce doreşti. Dacă eşti în MS Word sau într-un navigator, atunci selectaţi un text şi apăsaţi Ctrl+Shift+Q: selecţia va fi salvată ca notiţă, completată cu indicaţia de unde anume a fost luată (link din IE, titlul paginii în Chrome).

imagine

Programul cere instalare, dar în cadrul acestui proces veţi putea opta pentru versiunea instalată sau cea portabilă. Interfaţa este disponibilă în multe limbi, printre care şi româna – dar adesea textele traduse nu încap în interfaţă. Şi mă refer la setări, pentru că acolo apar textele traduse. Apropo de setări: de acolo puteţi alege ca programul să se lanseze cu Windows-ul, o altă schemă de culori, precum şi alte combinaţii de taste pentru operaţiile uzuale. Să nu uit de funcţia de căutare: observaţi mica lupă din colţul dreapta-sus al aplicaţiei – cum scrieţi, cum rămân mai jos doar notiţele ce se potrivesc căutării.

imagine

În fine, pentru că am pomenit de alarme, iată o captură cu această facilitate. Putem să indicăm un eveniment pentru o anumită dată şi oră, repetabil sau nu, cu un subiect şi un text. Alarma poate să emită un sunet sau să lanseze un program (da, are şi Windows-ul încorporat aşa ceva… dar din QuotePad poate fi mai elegant şi uşor).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Adi spune:

    De referinta in aceasta categorie mi se pare Evernote.

  2. moroshan spune:

    Folosesc AM notebook, varianta free si pentru preferintele/nevoile mele cotidiene este OK, insa vad ca sunt si optiuni mai cool. Ma mai gandesc. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *