Roads of Rome 2: romanii, buni la construit drumuri


În general la jocuri vă spun că puteţi să le jucaţi fără să citiţi indicaţiile date uneori între nivele – nu aveţi ce pierde, şi puteţi să intuiţi ce să faceţi şi fără ele. Dar în jocul Roads of Rome 2, un joc foarte (!!!) reuşit de management al resurselor şi al timpului – dacă optaţi pentru varianta contra cronometru -, aceste indicaţii constituie uneori un avertisment să vă consumaţi cu atenţie resursele. În aventura lui Victorius, care caută un leac pentru Cezar, tatăl iubitei lui soţii Julia, obiectivul principal este să construiţi drumuri pentru zei, cu alte mici obiective precum culegerea unei flori, a unui cristal sau construirea unei aşezări, pentru care aveţi nevoie de resurse precum lemn, piatră, hrană, aur.

imagine imagine

Doar hrana culeasă din tufişuri creşte la loc – mai puţin atunci când este iarnă – în rest aurul sau lemnul care se găseşte în jur se poate epuiza. Vă puteţi construi ferme de porci, cariere de piatră, fabrici de cherestea sau mine pentru extragerea aurului, dar nu oriunde, ci doar în locuri special destinate pentru fiecare. Şi pentru a ajunge acolo aveţi de secat mlaştini, umplut crevase, dărâmat formaţiuni de piatră.. Toate acestea consumă resurse – de exemplu aveţi nevoie de aur pentru a ajunge la locul unde puteţi construi mina de aur. Aşa că atenţie pe ce vă cheltuiţi aurul, ca să nu rămâneţi blocaţi – şi să trebuiască să reluaţi nivelul.

imagine imagine

Nivelul trebuie reluat şi în varianta contra-cronometru, dacă nu v-aţi încadrat în timp – noroc că nu e şi cu vieţi limitate. Varianta aceasta e mai provocatoare, dar uneori frustrantă, pentru că timpul chiar nu e dat cu prea mare generozitate. În varianta Relaxed, Roads of Rome 2 va putea fi abordat şi de copii, care vor fi încântaţi şi de dinamica jocului în sine, şi de grafica lui. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. radu.capan spune:

  Completare si asigurare: e foarte bine realizat acest joc. Detaliile grafice sunt reusite (vezi cum muncesc romanii), exista variatie… ce mai, te prinde! De la mine jocul are un 10 mare.

 2. Elena spune:

  De unde iau jocul Roads of Roma gratis? Va rog sa imi spuneti, ca imi place foarte mult jocul.

 3. radu.capan spune:

  Nu intra in politica noastra sa dam linkuri directe spre surse ilegale. Gratuit nu il puteti gasi nicaieri (doar de pica vreo promotie undeva). Pentru alte cai va trebui sa va descurcati.

 4. Mihaela spune:

  Este un joc bine realizat, suspans. Si copiilor mei le place de asemenea jocul, dar imi pare rau ca nu pot sa-l am in intregime… Va pup si tineti-o tot asa, la mai multe realizari.

 5. Svall spune:

  http://www.bigfishgames.com/download-games/10471/roads-of-rome-ii/index.html
  Pana duminica jocul este doar 5$. Cat o jucarie.
  Cred ca merita.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *