De relaxare: Entanglement


Uau, o altă demonstraţie extraordinară pentru ce poate HTML5 ne oferă jocul Entanglement. Dacă folosiţi Chrome puteţi “instala” jocul şi atunci îl veţi putea juca oricând, chiar şi offline. Dar indiferent de navigator puteţi urma linkul tocmai dat şi juca. Habar nu am cât de oriental e acest joc (muzica cel puţin aşa ceva sugerează), dar mie unuia îmi aminteşte de mai vechiul Pipes. Nu, nu e totuşi o clonă Pipes. Dacă ar fi să descriu jocul aş zice că pe o tablă formată din hexagoane trebuie să conduceţi un “fluid” pe o distanţă cât mai lungă (evitând deci pereţii).

imagine

Porniţi din centru şi, dacă vă plac tastele, ca mie, atunci folosiţi săgeţile pentru a roti piesa curentă, spaţiu pentru a “lăsa” (fixa) piesa, respectiv z pentru a o schimba (swap – vedeţi colţul stânga-jos). Dacă vă place să folosiţi mouse-ul, atunci click stânga pune piesa, click dreapta face swap, iar cu rotiţa de scroll rotiţi. Eu de fiecare dată când am pierdut a fost din… neatenţie. Oricum, în cele din urmă ţi se termină spaţiul, dar mi se pare un joc frumos dacă vă plac exerciţiile de concentrare. Puteţi goni după puncte căutând dintr-un şut să parcurgeţi mai multe celule deodată. Dar… atenţie mare să nu sfârşiţi în zid.

imagine

La final un clip de prezentare. Şi un sfat: apăsaţi F11 ca să jucaţi pe tot ecranul. Veţi uita că sunteţi într-un navigator: se comportă ca un joc tradiţional.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *