Anul 2010 pentru CNet.ro


În spiritul privirilor înapoi pe 2009 şi pe 2008, e momentul – pentru mine ce puţin – să analizez 2010. Şi am să spun direct că 2010 nu a fost tocmai un an bun. De fapt a început prost de tot, după cum vedeţi din graficul de mai jos. În 5 sau 6 ianuarie, nu mai reţin exact, situl nostru a fost închis pe motiv că face probleme, ceea ce a însemnat începutul unor lungi căutări pentru o nouă casă. Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi atunci, şi mulţumiri şi lui Mihai Floran pentru sprijinul dat în finalizarea (pe moment) a căutărilor.

imagine

După ce ne-am mai revenit puţin am intrat într-o plafonare tristă: cam două mii de vizitatori pe zi cu vreo patru mii de afişări. Aceste cifre sunt pentru unii de dorit (bloguri la început de exemplu), sau de mult “fumate” pentru alţii (bloguri cu vechime, poate şi cu sprijin solid în spate), dar pentru mine sunt destul de triste pentru că, să nu uităm, a fost o vreme când aveam vreo patru mii de vizite zilnic şi vreo opt mii de afişări. Şi dacă atunci cifrele acestea mă speriau (ele ne-au provocat o primă migrare a CNet.ro din România în SUA), acum nu mă mai sperie 🙂 dar îmi lasă un gust puţin amar 🙁 . Există desigur o “explicaţiune” (de aici textul devine mai personal – nu sunteţi un vechi prieten al blogului? probabil nu vă interesează rândurile de mai jos).

În primul rând scăderea motoarelor. Adică 1) colaboratorii au cam dispărut sau scriu foarte-foarte rar; 2) eu însumi am scris mai rar. De 1 nu comentez, iar de 2 pot spune că e normal pentru că mi-au crescut presiunile din două direcţii: serviciul (online şi offline, uneori şi cu delegaţii) şi implicarea tot mai puternică în cateheza (acum patru ani era un grup, acum sunt cinci grupuri de care ne ocupăm, cu soţia împreună). De undeva trebuia tăiat şi printre altele am tăiat şi din numărul de articole. Astfel, dacă în 2008 au fost 1356 de articole, în 2009 a urcat puţin la 1391, în 2010 au fost doar 1160. Dacă scădem duminicile, undeva pe la 3.7 per zi. Mai puţine articole a însemnat desigur mai puţine pagini afişate. Precum şi interes mai scăzut. Iată mai palpabilă scăderea:

imagine

Au fost şi alte motive ale scăderii interesului, precum dispariţia secţiunii de Download (nu am mai avut timp după problemele din ianuarie 2010 să refac secţiunea). Dar în principal mi-e clar că vinovatul sunt eu (în mai mică parte şi colaboratorii) pentru scăderea cel puţin numerică (poate pe ici colo şi calitativă) a articolelor. Mea culpa. Dincolo de aceasta, pot spune că “obiectivele” formulate în 1 ianuarie 2010 au fost atinse! Citez: “Pentru 2010 obiective? Menţinerea sitului în primul rând… Cum economic se anunţă un an greu nu mă hazardez la a-mi propune alte obiective decât funcţionarea CNet-ului în continuare.” Chiar dacă nu a fost cu creştere, măcar CNet.ro a funcţionat în 2010. Şi sper la fel şi în 2011. Din nou nu îmi propun nimic altceva decât să pot să am măcar 2-3…4 articole pe zi… iar aici sper şi colaboratorii să ajute.

Să mergem mai departe: mai jos în stânga vedeţi situaţia din 2009, iar în dreapta din 2010. Hehe! Firefox a învins Internet Explorer. Şi Chrome a învins Opera.

imagine

Iată şi ţările de unde avem cele mai multe vizite.

imagine

Graficele sunt luate din Google Analytics, pe perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2010. Şi la final să nu uit de RSS. În 2010 am câştigat doar vreo 200 de noi abonaţi (la început de 2010 trecusem deja de 1000). Şi cu aceasta primul articol pe 2011 e gata. Nu e prea optimist 😉 , dar e gata. Sperăm că veţi rămâne alături de noi şi în acest an şi mai ales sperăm să reuşim să vă menţinem interesul, adică să venim cu articole utile.

PS: La mulţi ani (pentru ziua de naştere) Jurgen!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Geo_777 spune:

  La multi ani, felicitari pentru munca dvs. si succes in continuare!

 2. radu.capan spune:

  Mulţumim. Succes şi Dvs în 2011!

 3. jürgen.toth spune:

  Mulţumesc de urări, sunt valabile şi reciproc către tine, Radu, cât şi către cititori şi vizitatori. Pentru noul an sper la probleme mai puţine şi la mai multe articole ale colaboratorilor (inclusiv din partea mea, deşi nu pot promite multe, apropo în 2010 am atins un nou record de articole personale pentru CNet.ro în cursul unui singur an, pe care cu greu voi reuşi să îl dobor).

 4. andrei spune:

  La mulţi ani! Să aveţi parte de sănătate, bucurii şi să depăşiţi pragul celor 1.000.000 de vizite (ca în 2009). 1160 de articole înseamnă destul (nu cred că am avut timp să citesc măcar jumătate) şi aş îndrăzni să spun că nu acolo e problema…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *