Wunderlist: management pentru sarcini


Pentru aşa numitele ToDo lists (liste cu “de făcut”) există multe soluţii online (vezi ToDo.ly, recomandat acum câteva zile) dar şi programe (vezi GeeTeeDee sau Task List Guru). Wunderlist se apropie mai mult de GeeTeeDee, accentul căzând pe simplitate, cu o interfaţă care ia  totuşi mai mult ochii. După cum vedeţi mai jos, poţi avea mai multe liste de sarcini, pentru o grupare mai bună. Pentru o sarcină opţional poţi indica urgenţa (această steluţă) şi/sau data de execuţie (deadline-ul). Boxa de căutare din dreapta îţi permite instant să ajungi la sarcina dorită.

imagine

Reţineţi combinaţiile Ctrl+N pentru o sarcină nouă, respectiv Ctrl+L pentru o listă nouă. Bara de jos a aplicaţiei te lasă să filtrezi rapid sarcinile pe ziua de astăzi, pe mâine, pe următoarea săptămână… De asemenea pătrăţelele din dreapta permit schimbarea fundalului (care este o imagine), iar ultimul, cu săgeţile, ascunde panoul lateral. Mai multe legate de utilizare aici. Din punct de vedere vizual aplicaţia este de nota 10. Ca simplitate poate merge din nou un 10. Nu îmi plac însă câteva lucruri şi le voi evidenţia, iar Dvs veţi decide dacă sunt şi pentru Dvs lucruri deranjante sau nu:

  • trebuie instalat (nu are versiune portabilă)
  • consumă destul de mult RAM (cam 40MB)
  • după instalare mai descarcă un Titanium Framework, care la dezinstalarea programului nu dispare ci trebuie să ştergeţi manual directorul C:\Users\%Username%\AppData\Roaming\Titanium\

Ah, ca element pozitiv, cu un cont (ce necesită adresa de email) programul permite sincronizarea sarcinilor. Lucru util dacă folosiţi mai multe calculatoare (fie ele PC sau Mac). Iar la final iată un clip oferit de Lifehacker.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Aş mai avea în „depozit” o recomandare cool de organizare a sarcinilor: http://www.coolendar.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *