License Crawler


Anul trecut v-am recomandat ProduKey, un progrămel micuţ, practic şi portabil care afişează numerele de serie şi cheile de licenţă uitate sau pierdute ale produselor marca Microsoft. Iată că zilele trecute am dat de un alt progrămel, tot micuţ şi portabil, şi la fel de practic, ba chiar mai practic decât ProduKey. Este vorba de LicenseCrawler, care nu se rezumă doar la prezentarea numerelor de serie ale produselor MS, ci şi cele ale altor programe instalate. Astfel suntem scutiţi de căutarea prin mulţimea de CD-uri şi DVD-uri de siguranţă sau de căutarea acelei liste neactualizată în mod repetat şi scrisă pe o bucată de hârtie de mult îngălbenită 🙂 .

imagine

Avantajul acestui program constă în faptul deja amintit că suportă aproape orice program instalat pe un calculator rulând sisteme de operare Windows (inclusiv Windows 7). De regulă la instalarea şi activarea unui program, acesta lasă urme în regiştrii, pe care LicenseCrawler le detectează în urma unei scanări foarte amănunţite. La scanare pot fi setate fişierele din regiştrii dorite a fi scanate precum şi viteza şi suportul pentru sistemele cu 64 biţi. Rezultatele pot fi exportate într-un fişier text, care la rândul său poate poate fi criptat cu parolă. Autorul programului subliniază faptul că programul necesită drepturi de administrare, deci nu poate fi rulat de pe un simplu cont de utilizator.

Programul este freeware cu o mică condiţie: autorul invită utilizatorii să îi trimită imaginea oraşului lor natal (vezi aici situaţia actuală redată cu ajutorul GoogleMaps, să sperăm că în curând vor fi afişate şi oraşe din România).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. George spune:

  Am verificat intai programul pe virustotal.com. Culmea este ca fisierul .zip este clean dar dupa dezarhivare, fisierul .exe apare infectat. Rezultatul este 1/43 si sus apare cu rosu „malware”. Adica McAffee-GW-Edition a gasit: Heuristic.BehavesLike.Win32.Downloader.A
  Am incercat si alte versiuni mai vechi, cu acelasi rezultat. Am urmat sfatul sa verific si MD5 si am constatat ca este identic cu fisierul infectat. Poate fi cumva o alarma fals pozitiva, caci scrie Heuristic.BehavesLike.?! Oricum am renuntat sa folosesc programul asta.

 2. radu.capan spune:

  La 1/43 si marcare „behaves like” pentru mine e clar: sansele sa fie virus sunt foarte-foarte-foarte mici. Oricum, fiecare face dupa cum considera.

 3. George spune:

  Multumesc pentru sfat. Aveam nevoie de o parere de expert. Totusi am dubii asupra lui…poate mai exista si alt program similar, in afara de ProduKey.
  Sincere felicitari pentru prezentarile concise de programe utile!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *