Icon to Link: text fără iconiţe în editorul WP


Permiteţi-mi să mă citez singur la începutul acestui material: "Personal găsesc ideile sale practice pentru că se limitează la câteva coduri scurte însoţite des de foarte bune explicaţii (aici intervine desigur problema de limbă, însă deşi site-ul este de limba germană, pluginurile sunt oferite şi în limba engleză iar la nevoie se poate apela la Google Translate)." Vă mai amintiţi unde am scris aceste cuvinte? Dacă da, postaţi un comentariu şi dau o bere 🙂 (virtuală desigur). Dacă nu, nici o problemă, aici găsiţi întregul articol în care prezentam şi recomandam pluginurile lui Toscho. La sfârşitul anului trecut, Toscho a publicat un nou plugin simplu din care mai putem învăţa câte ceva.

imagine

Icon to Link s-a născut din dorinţa autorului de a nu explica de fiecare dată clienţilor săi iconiţele din editorul WP. Deşi acestea economisesc spaţiu ele nu sunt mereu înţelese şi mai ales memorate de către unii utilizatori (sporadici) iar aşezarea mouse-ului pe iconiţă este şi ea o pierdere de vreme. În fine, după cum am amintit şi în articolul citat mai sus, şi utilitatea acestui plugin este dată de ideea în sine. Cele câteva rânduri de coduri pot fi preluate şi extinse în funcţie de nevoile proprii.

Toscho propune două versiuni ale pluginului, o versiune simplă a cărei cod îl redau mai jos (pe care îl copiaţi, introduceţi într-un fişier .php creat de exemplu cu Notepad++, pe care la rândul său îl încărcaţi în directorul de pluginuri WP şi îl activaţi), şi o versiune actualizată şi mai elaborată formată din două fişiere (coduri separate PHP şi JS). Ambele pot fi folosite pentru experimente proprii.

<?php
/*
Plugin Name: Icon to Link
Plugin URI: http://toscho.de/2010/wordpress-plugin-icon-to-link/
Description: Changes upload icons in the edit screen into text links.
Version: 0.3
Author: Thomas Scholz
Author URI: http://toscho.de
*/

add_action( 'admin_head', 'itb_change' );
function itb_change()
{  ?>
<script type="text/javascript">jQuery(document).ready(function($){
 $('a#add_image').text( '<?php _e('Image'); ?>' );
 $('a#add_video').text( '<?php _e('Video'); ?>' );
 $('a#add_audio').text( '<?php _e('Audio'); ?>' );
 $('a#add_media').text( '<?php _ex('File', 'column name' ); ?>' );
});</script>
 <?php
}?>

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *