Scurtături în Facebook şi situri cu torrente


Dintre articolele apărute astăzi pe siturile pe care le urmăresc m-aş opri acum la două. Mai întâi HowToGeek a publicat un mic articolaş cu un titlu-întrebate: Did You Know Facebook Has Built-In Shortcut Keys? Well, I didn’t, dar sunt bucuros că am aflat. Cum mă număr printre cei care deschid Facebook de 2-3…10 ori pe zi (pe diferite profiluri, unul personal iar celelalte ţinând de situri pe care le administrez) sunt încântat să află că din taste pot ajunge mai rapid la secţiunile dorite. Mai jos în captură vedeţi ilustrată combinaţia Alt+M. În Chrome cel puţin aşa merge. În Firefox înţeleg că trebuie ţinut şi pe Shift. În schimb în IE trebuie Enter după Alt+ceva.

imagine

Şi ce “ceva”? Să vedem: Alt+0 duce la Help; Alt+1 la Home (adică, dacă sunteţi logat desigur, la fluxul noutăţilor cercului Dvs de prieteni); Alt+2 la profilul Dvs; Alt+3 la cererile de prietenie (primul buton din bara de sus, chiar din dreapta la scrisul facebook; Alt+4 vă arată mesajele; Alt+5 notificările; Alt+6 setările contului; Alt+7 setările de confidenţialitate; Alt+8 vă duce la facebook.com/facebook (un About al Facebook cică); iar Alt+9 vă dă termenii şi condiţiile de utilizare (text probabil necitit de 90% dintre utilizatori). Mai există o combinaţie, Alt+?, care la mine nu a mers însă (care cică duce la boxa de căutare). Apropo de Facebook – cifrele ar arăta că peste 10% din populatia Romaniei este pe Facebook (citez: Peste 2,2 milioane dintre români folosesc reţeaua de socializare Facebook, adică aproximativ 10,2% dintre cei 21,5 milioane de locuitori ai României).

În fine, a doua semnalare dintre articolele apărute de astăzi este Top 10 Most Popular Torrent Sites of 2011. Articolul începe astfel: “A devenit deja o tradiţie de-a lungul anilor să prezentăm o listă cu cele mai vizitate situri de torrente la începutul anului. The Pirate Bay continuă să atragă cei mai mulţi vizitatori, urmat de Torrentz şi isoHunt.” Desigur, unii preferă siturile de torrente (multe private) româneşti. Pentru toţi ceilalţi cred că topul celor de la TorrentFreak este interesant.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *