Post Revisions Display afişează toate versiunile articolelor WP


În mai toate articolele despre o mai bună şi corectă funcţionare şi organizare a unei configuraţii WordPress nu lipseşte recomandarea ştergerii copiilor de articole (revisions) inutile pentru majoritatea dintre utilizatorii WP. Funcţia a fost introdusă începând cu versiunea 2.6 şi deşi nu a găsit mulţi susţinători nu a fost încă eliminată din core. Modalităţile de îndepărtare sunt date fie prin introducerea unei linii de cod în wp-config.php (vezi aici) fie prin instalarea şi activarea unor pluginuri (de exemplu Delete Post Revisions). Nu mică mi-a fost mirarea când în urmă cu ceva timp la o căutare în directorul oficial de pluginuri WP după termenul revisions (dorind să schimb pluginul folosit până atunci) am aflat de existenţa unor pluginuri care nu dezactivează funcţia sau şterg versiunile articolelor ci le cataloghează sau chiar le afişează public.

imagine

Post Revision Display mi-a reţinut atenţia în mod deosebit fiindcă pe lângă simpla afişare a tuturor versiunilor memorate el face posibilă urmărirea exactă a schimbărilor făcute prin intermediul unor tabele comparative. Astfel pluginul poate fi extrem de util unor bloguri în care mai mulţi autori redactează articolele împreună şi astfel pot urmări modificările aduse de către un alt membru (de exemplu în cazul conlucrării mai multor studenţi la un studiu comun, profesorul poate urmări interesul şi perseverenţa fiecăruia în parte), unor site-uri de informaţie construite pe platforma WP (marcând astfel update-urile inevitabile). După instalarea şi activarea pluginului veţi avea la dispoziţie în meniul Settings/Setări un submeniu Post Revision Display în care puteţi seta prin bifare: afişarea de revisions pentru fiecare articol în parte sau nu, afişarea lor şi pentru pagini, mascarea mesajului public în cazul în care nu există versiuni anterioare ale articolelor, titlul listelor, modul de utilizare (automat sau manual). Pentru modul manual sunt puse la dispoziţie trei funcţii care trebuie introduse în fişierele php dorite (de regulă single.php, index.php sau archives.php):

<?php the_revision_note_prd() ?>

<?php the_revision_list_prd() ?>

<?php the_revision_diffs_prd() ?>

imagine

La final amintesc un alt plugin care permite urmărirea tuturor versiunilor unor articole exclusiv în backend, deci fără a le face publice: Recent Revisions.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Eric spune:

    Te complici prea mult. Cauta comanda de mysql care sterge automat toate salvarile odata.
    Eu asa mi-am rezolvat problema, pot sa spun ca am observat imbunatatiri – Site-ul se misca mai repede, lucru demonstrat si de webmaster tools.

  2. radu.capan spune:

    Nu aţi înţeles deloc articolul. Nu vizează ştergerea versiunilor, ci tocmai utilizarea şi evidenţierea lor, pentru cine are nevoie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *