KooBits: rafturi pentru biblioteca virtuală


KooBits este o aplicaţie pentru cei care au pe calculator mai multe cărţi electronice – formate acceptate: PDF, EPUB, XML, HTML, KBJ ş.a. – şi doresc să le organizeze aproape ca într-o bibliotecă reală. Fără să plătiţi pentru mobilă, cu KooBits puteţi să vă organizaţi cărţile pe teme, iar apoi să le puneţi pe “rafturile” oferite. Evident, programul vă permite şi să deschideţi respectivele cărţi electronice, pentru lectură dar şi adnotare. Aplicaţia foloseşte platforma AIR de la Adobe, pe care poate o aveţi deja instalată.

imagine

După cum vedeţi mai jos, aplicaţia vă permite şi să descărcaţi dintr-o oferă de cărţi electronice gratuite (evident, cărţi vechi cu drepturile de autor expirat). Câteva clickuri, ceva aşteptare şi cartea e descărcată (exploraţi şi opţiunea DropBox, care nu are de-a face cu serviciul DropBox, dar aduce câte o carte gratuită zi de zi). Fiind vorba de literatură în limba engleză poate nu va interesa pe foarte mulţi. Similar cumpărarea de cărţi. În schimb există şi sectorul Local Books unde vă puteţi administra PDF-urile pe care le aveţi deja pe calculator (şi alte formate, vedeţi mai sus). Dacă pe calculator nu prea le găseaţi fiind puse aiurea, rafturile virtuale poate o să vă ajute să fiţi mai organizat.

imagine

La final şi o captură cu o carte deschisă în KooBits. După cum vedeţi există câteva instrumente, pentru a sublinia pasaje de interes, precum şi… posibilitatea să puneţi ştampile pe pagini. Există mai multe modalităţi de afişare, dar şi un sistem de semne de carte (ca să îl puteţi folosi va trebui să activaţi panoul dreapta, implicit ascuns, dând click pe butonul de la mijlocul coloanei subţiri din dreapta). Nu sunt nişte funcţiuni mega-extraordinare (atâtea alte view-ere PDF au ceva similar). Avantajul KooBits este organizarea cărţilor şi… eleganţa în utilizare.

imagine

PS: Hopa, am dat şi de un clip de prezentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,80 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Mihai Gavra spune:

  Nu sunt carti si in romana?

 2. Bogdan spune:

  Pentru fișiere format .chm nu exită ceva similar?
  M-ar interesa. Sau ceva care „să vadă” și pdf, chm etc.
  Mulțumesc mult! E oricum util.

 3. KooBits spune:

  Multumesc pentru revizuire foarte detaliat şi comentarii pe KooBits 4.0! Căutăm în obţinerea mai multe cărţi de limbi straine pentru utilizatori. Vă rugăm să nu ezitaţi să ne trimiteţi feedback-ul şi sugestiile dvs. oricând!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *