Videoclipuri în Google Docs


Din 6 ianuarie cei ce au conturi Google au o facilitate nouă… aparent inutilă: poţi să publici în Google Docs şi clipuri video. Citiţi anunţul oficial aici. Sunt câteva lucruri care uimesc. Mai întâi: de ce Google se mai încăpăţânează să îi spună “Google Docs” unui serviciu ce poate găzdui orice tip de fişiere, care vine cu un neaşteptat de puţin 1GB free dar e ieftin să iei spaţiu suplimentar, şi nu îi spune “Google Drive”. Şi dacă îi va spune Google Drive – de fapt indiferent – de ce nu se oferă un program serios de sincronizare, gen DropBox? Al doilea mister: de ce videoclipuri şi nu şi muzică?

imagine

Explicaţia, legal vorbind, e poate într-un fel logică: omul mai rapid are fotografii (pentru PicasaWeb) şi clipuri video (acum pentru Google Docs) producţii proprii, din propria lui cameră foto/video, decât fişiere audio. Oricum, lumea aşteaptă clar cu interes ca Google Docs să permită redarea pieselor MP3. Le poţi găzdui de luni de zile (de când s-a dat liber la formatele suportate) dar ca să le asculţi trebuie să le descarci. Şi asta când GMail are player audio încorporat. Şi atunci ce o fi fost în mintea Google să sară la video fără să treacă prin audio? Poate pirateria, dar în mod cert pasul următor trebuie să fie playerul audio.

În fine, vine şi întrebarea: de ce şi-ar publica cineva un clip video în contul său Google Docs şi nu pe YouTube? Ei bine, în timp ce unii îndrăgesc YouTube, alţii preferă să aibă clipurile (mai) doar pentru ei. Un clip publicat în propriul tău cont, plătit, share-uit cu câţiva prieteni aleşi de tine, poate fi pentru unii mai atrăgător decât o publicare, chiar şi privată, pe imensul YouTube. Nu ştiu. Poate va prinde. Cel puţin atunci când Google Docs va fi cu adevărat Google Drive, cu spaţiu dacă nu oferit gratis atunci tot aşa, ieftin ca acum, să îţi păstrezi acolo clipuri de familie ar putea deveni o opţiune de luat în seamă.

imagine

Şi dacă vreţi o demonstraţie, click aici pentru a vedea o adorabilă negativistă. Am pus-o de probă, pentru acest articol, dar o vreme am să ţin fişierul acolo.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. gyges77 spune:

    Eu se pare ca nu am aceasta facilitate. NU pot insera videoclipuri, si se pare ca multi utilizatori au aceasta problema.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *