Awakening 2: Moonfell Wood


V-o amintiţi pe Prinţesa Sophia din jocul Awakening: The Dreamless Castle? Dacă doriţi să aflaţi ce s-a întâmplat mai departe cu ea, după ce a părăsit misteriosul castel în care s-a trezit fără a-şi aminti ceva despre trecutul ei, sunteţi invitaţi să o însoţiţi şi în Awakening 2: Moonfell Wood, în încercarea de a-şi regăsi semenii, cu ajutorul unei zâne – ce oferă hint-urile. Jocul este tot unul de acţiune, cu multe mini-jocuri, în principal puzzle-uri în diverse variante, dar şi de tip hidden objects sau Solitaire.

imagine imagine

Modul de joc Normal este cel mai provocator, hint-ul şi posibilitatea de a sări peste mini-jocuri încărcându-se mai încet. De asemenea, beneficiem şi de mai puţine indicaţii cu privire la ceea ce ar fi de făcut în continuare. Modul Casual este însă mai uşor, şi cu câteva cunoştinţe de limbă engleză, şi copiii ceva mai mari s-ar putea descurca la joc, şi să fie prinşi de acţiunea lui. Fiecare scenă în care ne aflăm trebuie bine cercetată cu mouse-ul, care se transformă în lupă – semn că e ceva de făcut acolo, un mini-joc sau vreo acţiune ce ne poate ajuta să înaintăm în aventura noastră – sau în săgeată – care ne indică un nou drum pe care putem să mergem. Uneori observăm doar vreo cascadă frumoasă, un copac mai ciudat sau un cuib de albine, fără a putea face ceva acolo în acel moment, dar vom reveni ulterior – jocul este un du-te-vino între scenele descoperite.

imagine imagine imagine

Ne vom da seama din desfăşurarea jocului că e cazul să o facem, atunci când vom găsi de exemplu ceva cu ce să afumăm cuibul de albine sau vom întrerupe cursul apei pentru a putea descoperi ce este în spatele cascadei. De asemenea, sunt importante dialogurile cu zâna care ne însoţeşte sau cu celelalte personaje întâlnite pe drum, acestea furnizându-ne noi indicii. Obiectele pe care le putem lua în inventar – indicate de forma de mână a cursorului – pot fi uneori combinate între ele, şi folosite pentru diverse acţiuni. Explicaţiile legate de ele – că avem un dragon care scoate flăcări sau o creangă arsă la un capăt, care a devenit acum ca un cărbune de scris – ne pot sugera cam unde le-am putea folosi. Succes! A! Dacă vă blocaţi undeva, vedeţi acest walkthrough.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *