WordPress: simplificări la logare


Cred că oricine a făcut pentru alţii situri WordPress ştie cât de enervant este când clientul uită cum ajunge la pagina de identificare/logare. Desigur, ai putea să îi laşi un link chiar pe sit, vizibil, dar mulţi evită aceasta. Şi atunci trebuie să îi spui, poate la telefon: “dublu v, dublu v, dublu v, punct, domeniu, punct, ro, sleş, dublu v, p, liniuţă, login, punct, p, haş, p”. Sau compactat www.domeniu.ro/wp-login.php. Uf, nu se poate mai simplu? Eu de exemplu, ca să mai scutesc câteva litere, indic spre www.domeniu.ro/wp-admin, căci dacă nu eşti logat te duce la linkul indicat anterior.

imagine

Şi totuşi, dintr-o singură linie în .htaccess poţi rezolva ceva mai elegant, ca în captura de mai sus. Iar linia este (evident, înlocuiţi adresa sitului cu cea reală):

RewriteRule ^login$ http://www.situltau.ro/wp-login.php [NC,L]

Evident trebuie să editaţi .htaccess, iar regula trebuie pusă înainte de codul inserat de WordPress. Deci după linia cu RewriteEngine On, sau dacă există după linia cu RewriteBase / (poate fi acolo o cale dacă aţi pus WordPress într-un subdirector). Iată cum explică DigWP linia de mai sus:

  • ^ înlocuieşte directorul în care se află fişierul .htaccess. Dacă e vorba de directorul rădăcină, atunci ^ e în loc de http://www.situltau.ro/
  • $ spune “opreşte-te cu potrivirea (matching-ul) aici” (aşa că se opreşte la http://www.situltau.ro/login)
  • Apoi după spaţiu se pune URL-ul existent, adică adresa normală pentru login în back-end-ul WordPress
  • După vin [flag-urile] (indicatoarele). Folosim două: NC şi L. NC înseamnă “no case” adică şi “LoGiN” merge, nu doar “login”. L înseamnă “last”, adică nu mai parcurge .htaccess dacă a fost aici potrivire. E important să punem L ca să nu interfereze cu regulile WordPress.
  • Observaţi că nu este redirecţionare, autorul considerând că e mai “curat” aşa. Cine vrea redirecţionare să pună şi flag-ul “R”.

În fine, de pe acelaşi sit aş remarca şi o soluţie mai complexă, care uneşte într-o aceeaşi pagină şi acelaşi design identificarea cu înscrierea şi cu recuperarea parolei. Vedeţi pentru aceasta Custom Login/Register/Password Code. Nu mi s-a părut foarte uşor de implementat, dar cu răbdare – şi dacă este important aşa ceva pentru Dvs – merge. O simulare, ca să vedeţi rezultatul final, găsiţi aici.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Rares spune:

    Foarte util plugin-ul. Eu am mai folosit un simbol grafic pe care il stia numai clientu si pe care dadea click pt login. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *