RedNotebook: jurnal offline


Ştiţi că puteţi avea un blog online dar totuşi absolut privat? Dacă totuşi nu doriţi să vă publicaţi gândurile pe internet, ci doriţi să fie doar pe calculatorul Dvs, vă recomand RedNotebook, despre care tocmai am citit pe CybernetNews. M-am bucurat să văd că programul are şi o versiune portabilă, că merge sub mai multe sisteme de operare, precum şi că are interfaţa şi în limba română! Pentru un spirit mai non-tehnic, anti-web, ce îţi poţi dori mai mult decât un program ce nu cere instalare şi e pre limba noastră?

imagine

Mai jos vedeţi o captură cu programul în Ubuntu. Am preluat-o pentru că acolo se vede norul de taguri – da, ca la un blog online! Acest nor poate merge de fapt după text (adică cuvintele ce apar mai des în textele puse pe zile); după etichete sau după categorii. Aici va fi puţină confuzie pentru cei ce gândesc după schemele blogurilor gen WordPress: etichetele şi categoriile sunt în adnotările din dreapta, o categorie putând conţine mai multe etichete. Dar după ceva timp vă veţi obişnui. Ca şi cu editarea: nu este un editor a la MS Word, dar suportă text îngroşat, înclinat, subliniat, ba chiar şi inserare de imagini, linkuri, fişiere… Ele apar mai ciudat în modul de editare, dar cu un click pe butonul gen play veţi vedea textul frumos formatat.

imagine

Programul nu foloseşte vreo bază de date, dar permite totuşi căutări prin toate notiţele. Are şi funcţii de export, iar dacă ar fi să îi dau un minus (pe lângă faptul că unii vor privi nedumeriţi steluţele ce apar când îngroşi un text) ar fi pentru lipsa unui mecanism de protecţie. Dacă folosiţi cu altcineva calculatorul RedNotebook nu poate fi parolat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *