TrashMail.net: emailuri temporare cu opţiuni


Despre adrese de email temporare am mai pomenit. Le folosesc şi eu din plin. Nu ştiu dacă din patriotism sau pentru că i-am reţinut numele, folosesc în ultima vreme tot EmailTemporar.ro. Dar sunt zeci de soluţii foarte similare. TrashMail.net merge totuşi altcumva. Are câteva facilităţi aparte aşa că merită o prezentare. Şi nu, nu mă refer la faptul că are 11 domenii dintre care să alegi (pot fi şi o sută… în timp astfel de soluţii vor fi / pot fi blocate pe ici pe colo… noroc că tot apar altele). Mă refer la faptul că poate merge cu propria adresă de email. Hopa! Stop!

imagine

Unii vor vrea să treacă mai departe la alt articol: păi toată ideea unui email temporar nu este să nu foloseşti adresa ta de email? Desigur. Eu folosesc adrese “aruncabile” (disposable) de fiecare dată când, pentru a descărca ceva sau pentru a citi ceva trebuie să îmi fac un cont – şi nu am chef să îmi fac cont. Dar uneori poate vrei să interacţionezi cu o webaplicaţie pe perioada mai multor ore. Poate că sunt interacţiuni repetate, ce trimit emailuri repetate. Majoritatea serviciilor de emailuri temporare merg câteva minute, maxim o oră… maxim ore. Cu TrashMail poţi avea o adresă de email mai multe zile! Până la 99 zile gratuit (de la 100 zile în sus trebuie să apelezi la planul lor comercial). De reţinut e că după ce ai folosit o adresă de email temporară de la TrashMail, ea rămâne neutilizabilă timp de un an de zile! Dacă după trei luni te trezeşti “ah, îmi trebuie iar acea adresă temporară” vei putea reveni la ea – tu şi doar tu.

După cum vedeţi mai jos, după ce te-ai înregistrat cu o adresă reală ai un fel de secţiune de administrare în care să îţi adaugi emailuri temporare (da, poţi avea mai multe, sute chiar), şi să setezi viaţa şi/sau numărul de “deturnări” de email. Din păcate pliculeţul cu compus emailuri de pe respectiva adresă nu e valabil decât… contra cost (adică planul comercial, deja amintit). Dar dacă webaplicaţia de interes emite emailuri se poate să nu îţi trebuiască să şi poţi trimite. E totuşi lejer că după ce ţi-ai definit cele de cuviinţă îţi urmăreşti – normal – propriul email pentru a primi ceea ce doreşti: vine în emailul tău, dar pe o cale mascată, deci adresa ta reală a rămas protejată.

imagine

Concluzia: puţini vor avea nevoie de TrashMail… cei mulţumiţi de soluţii gen EmailTemporar.ro sau GuerillaMail vor rămâne la ele… ceilalţi însă nu. Dacă folosiţi în mod (foarte) frecvent adrese temporare (ex: pentru a testa webaplicaţii) atunci TrashMail poate fi foarte util. Veţi aprecia după nevoi…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. gabriel spune:

  Interesant…
  Vreau sa intreb si eu ceva: am la serviciu email pe o pagina de web (Kerio Connect) deschisa in Internet Explorer. Pot face ceva pentru ca sa fiu anuntat cand primesc un email nou (cum pot face pe Outlook sau in Firefox pe Yahoo …parca)???
  Ma puteti ajuta, va rog!!!

 2. radu.capan spune:

  Daca soluţia de email pe care o folosiţi permite acces POP3, da, se poate. Altfel eu nu cunosc soluţie.

 3. gabriel spune:

  Nu cred ca accepta POP3, am incercat in Outlook si nu raspunde servereul!… Totusi am uitat cum se numea addonul pentru Firefox…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *