WordMark.it: fonturile tale în navigator


Pentru cei care lucrează cu fonturi (design de pagini web, afişe, tehnoredactare şi altele) un program care să permită frunzărirea cu rapiditate a fonturilor este mega-necesar. În trecut am vorbit despre gratuitul NexusFont, dar şi de comercialul MainType. Poate pentru că astăzi aproape totul putem face şi din navigator (ex: editare imagini, ascultare muzică…) cineva s-a întrebat: chiar este nevoie de un program? Şi – probabil aşa – a apărut WordMark.it. În ciuda domeniului .it(alian) – folosit pentru jocul de cuvinte – autorul pare un turc de origine greacă. Irelevant.

imagine

Relevant este că încărcaţi situl, scrieţi un text în câmpul input central (de pe banda neagră) şi daţi Enter. Un mic script flash va identifica o mare parte din fonturile instalate – da, nu e garantat că le găseşte pe toate – şi le va folosi în afişarea textului indicat de Dvs cu acele tipuri de litere. Partea frumoasă este că cu un click puteţi să vedeţi fontul alb pe fundal negru (nu doar fontul negru pe foaie albă); tot cu un click puteţi mări sau micşora scrisul; în fine, tot cu un click puteţi marca un font, şi aşa mai departe toate fonturile care vă interesează, apoi să daţi click pe filter selected şi atunci ca prin magie toate fonturile nemarcate dispar. Simplu şi la obiect.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Peter spune:

    Ai pomenit de NexusFont – este un progrămel excelent, are şi o versiune portabilă. Foarte bun dacă doreşti să-ţi realizezi o „bibliotecă” cu fonturile disponibile. Marele său avantaj faţă de alte programe de acest gen este, pe lângă înglobarea funcţiilor caracteristice unui manager de fonturi, şi posibilitatea de a imprima „sample”-uri ale fonturilor care NU sunt instalate în sistem (din câte ştiu eu, este singurul program free care permite acest lucru).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *