Autonito pentru Chrome


Autonito este o extensie pentru Chrome care cred că îi va încânta pe cei care doresc să nu lase urme ale vizitelor pe anumite situri. Dacă doriţi ca istoricul să nu se umple de vizitarea Facebook-ului – de exemplu, dar evident merge pentru orice sit – atunci îl adăugaţi în lista de situri cu formularul ce se vede şi în captura de mai jos. Evident, cu click pe x-ul roşu ştergeţi un sit din listă, şi se va deschide normal. Un sit ce a fost pus în lista lui Autonito se va deschide automat în modul incognito. Mai simplu nici că se poate. Dar…

imagine

Din păcate extensia pentru Chrome are câteva limite grave. În primul rând ar fi bine să permită expresii regulare sau măcar wildcards. Atunci ai putea scrie *facebook.com, pentru că altfel, vedeţi mai sus, trebuie să declari şi cu www şi fără ca să acopere variantele. Dar pentru unii mai supărător este că lista siturilor definite nu poate fi ascunsă privirilor altora, de exemplu prin intermediul unei parole. Desigur, vizitele nu vor mai fi înregistrate în modul incognito, dar care sunt ele anume se poate vedea fără probleme. Să sperăm că autorul va mai continua munca la extensie.

La final să vedem ce spune Google despre modul de “navigare invizibilă”:

Pentru momentele în care doriţi să navigaţi în modul discret, de exemplu, pentru a pregăti surprize cum ar fi cadouri sau aniversări, Google Chrome oferă modul de navigare incognito. Iată cum funcţionează modul incognito:

  • Paginile web pe care le deschideţi şi fişierele descărcate în modul incognito nu vor fi înregistrate în istoricul de navigare şi în istoricul de descărcare.
  • Toate cookie-urile noi sunt şterse după ce închideţi toate ferestrele incognito pe care le-aţi deschis.

Modificările efectuate asupra marcajelor şi a setărilor generale ale browserului Google Chrome cât timp navigaţi în modul incognito sunt întotdeauna salvate.

Atenţie: IP-urile de exemplu se înregistrează normal, inclusiv în modul incognito. Iată şi un clip ce explică mai multe.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *