Microsoft Mathematics 4 e gratuit!


Recunosc că nu am auzit până astăzi de Microsoft Mathematics. Căutări prin Google îmi arată că într-adevăr a fost comercial, dar iată că de la versiunea 4.0 e gratuit. M-am bucurat să aflu şi l-am testat imediat. Din (ne)fericire nu l-am putut testa foarte-foarte în detaliu deoarece logaritmi şi alte noţiuni încep să îmi devină tot mai distante… În curând cu fata cea mare – deja în a VI-a – va trebui să mi  le reamintesc 😉 . Mai jos vedeţi interfaţa programului, care e modernă, în stilul interfeţelor noi de la Microsoft (adică chiar tip MS Office 2010).

imagine

În partea stângă avem ceva gen calculator dar de acolo de fapt construim expresiile de calculat. Şi pot fi expresii foarte complicate! Iar programul se descurcă evident să le dea de capăt. Parcă văd că o parte din temele din România se vor face cu acest program. Mai interesant este că ştie să facă faţă şi la probleme mai grele. Rezolvă ecuaţii cu o necunoscută, cu două necunoscute, ba chiar 6! Iar rezolvarea o dă prin mai multe metode, mură-în-gură. Mai jos în dreapta vedeţi rezolvarea prin substituire.

imagine

În fine, mai exemplific cu rezolvări din fizică şi din trigonometrie. Cool, nu? Pe el elevi!!!!!

imagine

PS: Profesori (dar şi elevii ce vor să lucreze suplimentar), doriţi reversul? Vedeţi Generatorul (inteligent) de fişe de matematică.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (9 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *