50 de instrumente pentru webmasteri


Astăzi pe SpeckyBoy a apărut o colecţie de resurse foarte-foarte interesantă: 50 Free Tools and Apps for Web Designers and Developers. Unele le veţi recunoaşte cel puţin pentru că le-am prezentat pe CNet.ro dacă nu le ştiţi din alte surse. Dar sunt multe resurse despre care eu unul nu ştiam. Unele minimaliste gen ScriptSrc.net, care tot ce face este să pună în clipboard calea de includere pentru (şi vine o listă în creştere, în principiu biblioteci JavaScript). Nu e mult, nu? Dar numele bine ales şi simplitatea procesului face un astfel de sit de reţinut.

imagine

Mi-a sărit în ochi şi generatorul de butoane de la Performable.com. Sunt câteva “modele” pentru moment, plus posibilitatea să alegeţi o culoare, textul şi linkul unde să ducă. Apoi se cere o adresă de email unde se trimite rezultatul. Iar acest rezultat e un fişier JavaScript de inclus. Dacă nu citiţi via RSS sau email acest articol ar trebui să vedeţi butonul activ în continuare. (Apropo de butoane, e semnalat şi CSS3 Button Maker.)

Printre recomandări am găsit şi unele pe care eu le-am salvat ca semne de carte despre care speram (şi mai sper?) să scriu cândva. De exemplu despre inteligentul şi utilul bookmarklet Wirify, care “transformă” un sit într-o structură schematică uşor de explorar: ţineţi doar mouse-ul peste un element pentru informaţii de bază. Un click şi pagina redevine cum a fost. Şi exemplele utile din articolul SpeckyBoy pot continua. Webmasterii trebuie să îl exploreze.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. d3lict spune:

    Excelent! Am adaugat vreo 30 de bookmarkuri pornind de la pagina aia. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *