PHP Obfuscator


Am aflat via SnapFiles de un program care ar putea să fie util celor care doresc să îşi ascundă – nu la modul perfect – codul PHP. Evident, din navigator o persoană nu poate vedea codul PHP al unei pagini, decât cel HTML. Dar dacă faci codul public, iar anumite secţiuni ai vrea să ţi le protejezi, nu prea ai căi decât să îl “ameţeşti” ca să enervezi eventualul “cititor”. E deci o încercare de dezarmare… psihică, dar adesea merge. Există diverse instrumente pentru “obsfuscarea” codului, unele comerciale, altele gratuite, iar PHP Obfuscator intră în această ultimă categorie.

imagine

De folosit e simplu: indici o cale unde ai fişierele PHP, le selectezi pe cele dorite, şi indici directorul unde să pună fişierele cu codul “aiurit”. Cei dornici de un control mai bun se vor bucura că în fila Exclusions poţi să indici ce variabile şi respectiv ce funcţii să fie excluse de la “obfuscare”. În fine, în tabul Options poţi opta dacă 1) spaţiile goale să fie eliminate sau nu; 2) variabilele, respectiv 3) funcţiile să intre generic în procesul de amestecare a codului sau nu. Programul este open source, şi poate fi folosit chiar şi în proiecte comerciale. Mi-ar fi plăcut să poţi indica şi o secvenţă de cod şi gata, dar nu oferă aşa ceva. Oricum, nu e un minus major.

Aveţi alt instrument similar pe care îl folosiţi şi îl recomandaţi?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Gabriel spune:

  Ai o problema cu blogul! Ambele articole de dupa docs.com au aparut azi iar data lor e 21 Ianuarie. Nu e prima data cand se intampla asa ceva.

 2. radu.capan spune:

  Nu e nici o problema cu blogul ci cu timpul meu. Acum am ceva timp si scriu cumva… „retroactiv”. Intr-adevar, nu e prima oara. Scriu dupa cum imi permite timpul, punand si inapoi in timp.

 3. Gabriel spune:

  N-am ce sa iti reprosez ca scrii cand ai timp dar pune data corecta ca se incurca cititorii.

 4. radu.capan spune:

  Hehe… Aşa se întâmplă pe aici de ani de zile şi nimănui nu i s-a intamplat nimic. Am reţinut observaţia, pe bune, dar lucrurile vor rămâne aşa. Nu suntem sit de ştiri, aşa că data e aproape irelevantă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *