Bubbl.us: (tot) diagrame rapid


Vă amintiţi de Blumind, un excelent program despre care am scris în noiembrie? Într-un comentariu la acest articol Oki recomandă şi alternative, tot din clasa programe. Iată astăzi însă o soluţie online, bună pentru diagrame simple. Nu avem clipart, opţiuni complexe de conectare a elementelor sau de configurare a lor, dar dacă vrem să feliem logic un eveniment, o sarcină, atribuţiile unui grup, Bubbl.us e foarte bun. Pornind de la elementul central cu Tab adăugaţi “fraţi”, iar cu Ctrl+Enter adăugaţi “copii”. Şi… spor la treabă!

imagine

Ar mai fi de spus că dacă doriţi să vă regăsiţi creaţia trebuie să aveţi un cont pe Bubbl.us. Dar merge şi să lucraţi şi să exportaţi imaginea ca PNG sau JPG (am testat în Chrome şi nu a mers… era să dau vina pe sit… dar din IE9 a funcţionat imediat). Conturile sunt gratuite, şi s-ar putea să fie şi conturi premium dar nu am găsit exact (mai ales ce oferă ele suplimentar). Daţi click pe elementele diagramei (noduri şi legături) sau ţineţi mouse-ul deasupra lor ca să vedeţi ce opţiuni aveţi. Aplicaţia e realizată desigur în flash, şi are un buton într-un colţ pentru o comutare gen full screen. Dacă vă împiedicaţi undeva sau doriţi informaţii suplimentare, vedeţi linkul Help din dreapta-sus.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. FAR-SOFT spune:

    De mult caut si eu ceva asemanator, dar pe care sa il pot implementa dinamic pe o pagina web (pentru un site map interactiv de exemplu, sa generez diagrama site-ului si vizitatorii sa poata da clik pe fiecare pentru a ajunge la pagina respectiva) si nu gasesc nimic bun nici in jQuery nici pe la Google Code… Daca stie cineva poate lasa aici mesaj.

    Articolul de mai sus e bun daca vrei ceva static, o imagine jpg, dar in situatia mea nu imi e util.

  2. Daniel spune:

    Incearca si Mindomo.com, e un pic mai cool decat Bubbl


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *