ImageEye: viewer minimalist


De ani de zile sunt tot fan şi utilizator IrfanView când vreau doar să deschid să văd imagini (deci ca viewer, nu pentru editare – deşi mici editări, gen decupare, rotire, contrast şi altele fac adesea tot din IrfanView). Şi când am mai folosit altele – XNView sau FastStone Image Viewer – tot la IrfanView am revenit. Îmi place că se deschide rapid şi îţi oferă ce îţi trebuie de urgenţă. Din aceeaşi familie îmi pare a fi un program despre care acum aflu: ImageEye. Instalaţi, asociaţi cu ce formate doriţi şi…

imagine

Când veţi deschide o imagine, dacă nu ţineţi mouse-ul peste ea, nu veţi vedea nimic altceva decât imaginea. Pe bune! Nimic altceva, nici bări de instrumente, nici măcar marginea de fereastră , cu title(cum însă apare mai sus). Deci minimalist cât se poate! Dar nu chiar primitiv. Suportă o listă lunguţă de formate, fără să strălucească la acest capitol. Dar dacă folosiţi cel mai des JPG, PNG, BMP, TIF, GIF… acestea merg bine (respectând transparenţa unde există). Şi în plus programul ştie să facă o mână de operaţii, pe care le descoperiţi cu un click dreapta pe o imagine deschisă. Veţi obţine un meniu contextual destul de bogat, dar mai mult pentru deplasarea între imagini, rotiri, zoom, slideshow… Dacă vă interesează minime prelucrări eu nu am găsit nici măcar decupare, dar nişte operaţii de bază sunt puse la Adjust image… (vedeţi captura de mai jos).

imagine

Una peste alta programul pare simpatic. Se deschide repede (la mine), poţi vedea rapid imaginile… dar mi-e greu să îmi scot din minte combinaţiile de taste din IrfanView. Poate minţi mai eliberate de experienţa unor programe anterioare vor găsi un prieten în ImageEye. E disponibil în mai multe limbi, româna încă nu.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Florin spune:

    Si la IrfanView exista optiunea de a vedea numai imaginea, de la View > Show/hide status bar/toolbar/menu bar/caption.

  2. radu.capan spune:

    Pacat ca trebuie sa scoti una cate una.

  3. Florin spune:

    Mda… Eu unul scot numai toolbar-ul, pentru ca restul ma intereseaza.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *