Google Storage (e cu invitaţie)


Cu câteva luni în urmă am semnat pentru API-ul de test de la Google Storage. În cele din urmă am fost acceptat, dar din păcate nu vine cu câţiva GB de timp liber, doar cu 100GB de spaţiu liber, aşa că nu am ajuns să fac practic ceva cu acest API. Sună însă promiţător, şi sper să ajung să mă joc cu el. Pe perioada de teste – cine prinde o invitaţie – are 100GB la dispoziţie, am mai spus, cu o limită de lăţime de bandă de 1000GB. Foarte mult pentru nişte teste, cred eu. Dar sunt teste şi teste 😉 .

imagine

Partea bună este că Google Storage for Developers poate fi folosit şi fără API (atenţie: tot vă trebuie invitaţie). Cum? Există un Google Storage Manager care merge din navigator. De acolo îţi poţi crea “găleţile” (exact, buckets, ca la soluţia similară oferită de Amazon), iar în “găleţi” foldere câte vrei, şi fişierele le poţi trage cu mouse-ul! În stânga, panoul numit Places e un loc de aşezat folderele şi “găleţile” folosite mai des (ca un fel de scurtături sau semne de carte). Merge – în testele mele cel puţin – mega-rapid. În plus rapid poţi face share la un fişier, obţinând un link public. Cum spuneam: toate bune şi frumoase. Abia aştept produsul final.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,75 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. Svall spune:

  Note that all network usage and requests will be billed.
  Ei, uite eu asta nu vazusem si ma tot intrebam de ce imi tot incarca cardul de credit…
  Bad Google, bad…

 2. radu.capan spune:

  Cum??? Inca e 100GB free. „For a limited time during the preview you can store up to 100 GB of data for free. All storage usage above the 100 GB limit will be billed.”

  Te rog lamureste-ma: ai trecut de 100GB? Doar asa as intelege taxarea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *