Notificările Chrome merg şi cu GMail


Dacă vă amintiţi, în prima zi din iunie anul trecut am scris despre faptul că Chrome a introdus un sistem de notificări. Am văzut atunci că extensiile s-au grăbit să le folosească. Ciudat, dar uite că abia ieri Google a reuşit să îşi lege propriul GMail de propriul Chrome, la capitolul notificări desigur. Vedeţi aici anunţul oficial… sau trecem mai departe. În captura de mai jos vedeţi ferestrele, cel mai probabil din Chrome pentru Mac (după “biluţa” din stânga; căci în Windows apare un x pentru închidere în dreapta la “cheia” de opţiuni). Aş zice că puteau fi mai generoşi cu numărul de caractere preluate dintr-un email.

imagine

Dacă aţi intrat în contul GMail aproape sigur aţi văzut anunţul. Suntem invitaţi să ne activăm notificările şi pentru emailuri (implicit dezactivat), nu doar pentru chat (implicit activat). Am impresia că cine foloseşte Priority Inbox poate seta ca notificările să vină doar pentru emailurile importante. Mergeţi, dacă e cazul, la Setări şi veţi găsi secţiunea Notificări pentru desktop. Dacă vă interesează alegeţi cele două “activări”.

imagine

Dacă vă mişcaţi repede, nu!, foarte repede, puteţi ajunge să daţi click pe “cheia” balonului de notificare, iar din meniu veţi găsi Choose position şi opta pentru un colţ unde să apară notificările pe viitor. Atenţie: notificarea dispare automat după câteva secunde, chiar dacă Dvs umblaţi la ea (a se citi: la meniu), ceea ce înseamnă, repet, că trebuie să vă mişcaţi rapid. Ştiu, e frustrant şi sper că Google va face ca o notificare să rămână vizibilă atâta timp cât are mouse-ul deasupra (ca la notificările GTalk).

imagine

Ce ar mai fi de spus? Dacă folosiţi GTalk puteţi dezactiva notificările pentru emailuri, ca să nu se dubleze. Azi am lăsat toată ziua notificările din Chrome şi merg binişor dar nu perfect (ex: au fost notificări scăpate). Avantajul este că dacă cu GTalk poţi urmări un singur cont, cu aceste notificări poţi urmări oricâte conturi de email. E frumos faptul că poţi lucra în MS Word sau Photoshop şi tot vezi notificările din Chrome. Nu e frumos faptul că Chrome trebuie să fie pornit. Dar notificările Chrome au “din construcţie” un sistem de a merge în background, şi sunt sigur că în curând – ah, de ce spun “în curând?” – notificările pentru GMail vor putea fi configurate să funcţioneze chiar şi cu Chrome închis. Personal nu mă deranjează prea mult pentru că am Chrome 99% din timpul de lucru pe calculator.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *