Google Analytics împărtăşit altora


În special webmasterii care realizează situri pentru diverse persoane/firme poate că s-au ciocnit cu această problemă: ai făcut un sit, ai pus Google Analytics pentru statistici, dar acum cineva mai vrea să aibă acces la ele. Poate clientul pentru care ai făcut situl… şi ce poţi să îi spui? E normal să vrea să aibă şi el acces la statisticile despre vizite şi vizitatori. Evident că nu o să îi dai datele contului tău Google… Din fericire Google Analytics permite accesul mai multor persoane la statisticile aceluiaşi sit (sau grup de situri). După ce v-aţi logat pe Google Analytics şi aţi ajuns la lista cu siturile dintr-un cont, vedeţi la baza paginii unde scrie User Manager.

imagine

Veţi ajunge la o pagină unde apar utilizatorii actuali… probabil doar Dvs. Căutaţi în banda gri închis, dreapta, unde scrie Add User şi daţi click. Ce se deschide arată ca mai sus: indicaţi adresa @gmail a respectivei persoane (da, trebuie cont Google, nu va merge cu adrese @yahoo sau altele) şi alegeţi la ce situri să vadă rapoartele. Implicit dreptul este de “vedere”, de vizualizare (View reports only), dar dacă e un coleg de încredere puteţi merge mai departe alegând la tipul de acces Account Administrator. Am constatat în cele din urmă că este şi un clip ce prezintă cele expuse.

PS: Dacă nu folosiţi Google Analytics (şi aveţi situri) ar fi bine să o faceţi. E foarte bun.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. FAR-SOFT spune:

    Exista intotdeauna alternativa T5.ro: se foloseste de api-ul Google pentru a afisa statisticile site-ului la oricine e interesat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *