Minimalist GMail


Când LifeHacker te prezintă cu titlul Minimalist Gmail is the Best Gmail Tweaker for Chrome Yet, faima e asigurată. Şi dacă nu aţi aflat deja din alte surse, Minimalist GMail este o extensie pentru Chrome ce permite o mai fină configurare a interfeţei webaplicaţiei de mail oferită de Google. Prezentarea, tradusă, ar suna cam aşa: este o soluţie personalizată pentru cei care s-au săturat de elementele inutile sau care distrag atenţia în interfaţa GMail. Acum pe bune: există aşa ceva? Poate anacronica prezenţă a invitaţiilor (mai ai xx invitaţii – de pe vremea când GMail mergea cu invitaţii). Şi prezentarea continuă: poţi elimina sau adăuga ce vrei.

imagine

Dacă veţi instala extensia, în pasul următor veţi vedea pagina de configurare. Există un meniu pe banda laterală dreapta, cu fundalul închis, ce grupează opţiunile. Cică ar fi aproape 100 de elemente de interfaţă asupra cărora câştigăm controlul! Acum desigur că nu toate vor interesa pe fiecare. Unele depind şi de modul în care folosiţi GMail-ul (ex: cu Priority Inbox sau nu? folosiţi marcatorii steluţă? ş.a.). Cu răbdare şi umblând pe la fiecare grup de opţiuni în parte veţi găsi – sper – unele care să vă intereseze. Important: ţineţi mouse-ul deasupra textelor opţiunilor pentru că veţi vedea şi capturi explicative. Mai sus vedeţi de exemplu facilitatea ce adaugă iconiţe în linia unui email după tipul de fişiere ataşate. Astfel poţi regăsi mai rapid şi mai uşor un anume email. Şi este doar din exemplul din multele facilităţi pe care le oferă Minimalist GMail.

PS: Pentru cei ce folosesc GMail ca aplicaţie (din meniul “cheii”, de la Creaţi comenzi rapide pentru aplicaţie…”), extensia e mult, mult mai utilă şi justificată, în special când vine vorba de ascuns elemente.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *