Fişe de matematică… pentru vacanţă


Copiii sunt liberi în vacanţa aceasta? Nu merg nici la bunici, şi nici nu au cine ştie ce teme de vacanţă? Atunci aveţi ocazia perfectă pentru a-i pune să lucreze acolo unde ştiţi că se descurcă mai greu – şi aici vă dau un pont în cazul în care punctul lor slab e matematica. Adică dacă nu şi-au însuşit prea bine adunarea sau înmulţirea, ori poate, la cei mai mari, operaţiile cu puteri sau cu fracţii, Math-Aids.com vă ajută să generaţi pentru ei nenumărate fişe de lucru. Din meniul lateral puteţi selecta categoria de exerciţii pe care doriţi să vă axaţi – puse în ordine alfabetică – şi la fiecare categorie aveţi mai multe stiluri de fişe ce pot fi generate.

imagine

Unele sunt mai pe stilul de învăţare englezesc (sau american?) dar sunt multe care se potrivesc şi la noi. Şi să nu vă sperie categorii precum PEMDAS – ştiaţi că se referă la ordinea operaţiilor? Exerciţii foaaarte importante pentru mulţi copii! Nu la toate categoriile sunt la fel de multe tipuri de fişe de generat: la Exponenţi şi Radicali sunt împreună 4 tipuri, în timp ce la adunare sunt 15. Iar la fracţii, de exemplu, avem 29 de tipuri de fişe, de la cele care îi ajută să vizualizeze grafic fracţiile, la operaţii de bază cu acestea – adunare, scădere, înmulţire, împărţire – şi la compararea fracţiilor cu numere zecimale. Mi-au plăcut, de la operaţiile de bază, fişele de tip "5 Minute Drill". Un copil care a memorat deja tabla înmulţirii, se spune acolo, ar trebui să poată rezolva în 5 minute (nu ştiu de ce nu e la plural şi în numele tipului de fişă) 100 de înmulţiri cu numere de o cifră!

imagine

Aproape la fiecare tip de fişă aveţi câţiva parametri de precizat – să fie cu numere de la 1 la 10 sau de la 1 la 20; cu câte zecimale să fie numerele; ce grad de dificultate să aibă fişele sau câte exerciţii să fie pe pagină… Chiar dacă pe fişă scrie în engleză (sau franceză sau spaniolă, dacă doriţi) acolo unde pot copiii să îşi scrie numele şi unde veţi trece data şi punctajul obţinut, puteţi scrie şi un scurt text în română în partea de jos a paginii. Şi, evident, ca să nu staţi la final să faceţi calculele pentru verificare – afară de cazul în care simţiţi că v-ar prinde şi dumneavoastră bine aşa ceva 🙂 – puteţi alege să se genereze şi pagina cu rezolvările. Un click pe butonul Create It din partea de jos a paginii va genera fişierul PDF de descărcat/listat. Succes copiilor la calcule!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *