Google ne plimbă prin muzee


Culmea, chiar acum două zile scriam aici: “Va veni şi ziua când ceva a la street view (vezi Google Maps) ne va purta nu doar pe străzi […] ci şi prin interioare, gen muzee celebre ale lumii”. Cum cei de la Google citesc acest blog şi preţuiesc sugestiile mele – nota redacţiei: e autoironie – astăzi Google tocmai a lansat aşa ceva. Nu are legătură cu video-panoramele despre care tocmai vorbeam, ci este chiar street view mutat în muzee. Vă daţi seama că nu s-au mai plimbat cu maşina (nici cu bicicleta) pe culoare, ci au folosit o maşinărie mai mică, împinsă manual şi botezată Trolley (detalii şi imagine cu Trolley în anunţul oficial).

imagine

Porniţi deci cu mouse-ul spre GoogleArtProject.com pentru a vedea peste o mie de lucrări a peste 400 de artişti, expuse în 17 muzee faimoase din întreaga lume. Experienţa plimbatului – merge şi din săgeţi – prin muzee este încă departe de a o numi plăcută, dar e un început: vă imaginaţi ceea ce noi vedem acum ca debut cum va arăta în 10 ani? Din cele peste 1000 de exponate unele au fost fotografiate îndeaproape, la o rezoluţie extraordinară, aşa că le poţi vedea parcă le-ai studia cu lupa. Mai jos vedeţi deci al doilea mod de vizitare: per exponat. M-am uitat doar la câteva, şi calitatea era excepţională. În plus vedeţi că un panou în dreapta te poate informa. Ce mai: nu visam aşa acum câţiva ani…

imagine

Să mai spunem că pe lângă vizitarea tip street view şi vizualizarea detaliată a unor lucrări, GoogleArtProject permite să îţi creezi propriile colecţii de artă. Nu le vei avea acasă, ci în contul tău salvate, când vrei să arăţi prietenilor picturile care îţi plac cel mai mult. Bravo – din nou – Google!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Adi spune:

    Da, si eu am observat coincidenta. Tare. 🙂
    Site-ul (proiectul) este extraordinar.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *