Facebook Social Plugins – Comentarii Facebook


Am început ieri o serie Facebook Social Plugins despre care spuneam că face parte din Facebook pentru dezvoltatori care permite interacţiunea între propriul site şi Facebook sub sloganul „Adaugă Facebook pe site-ul tău”.

Astăzi vom vorbi despre comentarii. Acest plugin permite utilizatorului să adauge o căsuţă de comentarii specifică pentru Facebook pe site-ul propriu, fie că este vorba despre o pagină, un articol, o fotografie sau orice alt conţinut. Utilizatorul poate apăsa şi în acest caz like şi va publica pe zidul propriu Facebook atunci când i-a plăcut conţinutul site-ului nostru sau când a trimis un comentariu la acest conţinut.

Desigur, administratorul site-ului va putea să administreze aceste comentarii.

Deci, ce trebuie să facem?

Pasul 1

Mergem în pagina plugin-ului şi completăm formularul. Atenţie! Trebuie să desemnăm un ID unic pentru fiecare parte de conţinut din site-ul nostru pentru că altfel comentariile vor fi afişate peste tot.

Adică presupunem că vreţi să puneţi comentarii la două pagini diferite, va trebui să reluaţi procesul pentru fiecare pagină în parte, în cazul în care este pagină statică HTML, sau să modificaţi codul în aşa fel încât pagina dinamică să ofere un ID unic fiecărui conţinut. Un exemplu vom vedea în articolul următor.

Alegeţi apoi numărul de comentarii afişate şi lăţimea căsuţei de comentarii şi apăsaţi generare cod.

Vom primi din nou un cod de forma XFBML:

<div id="fb-root"></div><script src="http://connect.facebook.net/en_US/all.js#appId=APP_ID&amp;xfbml=1"></script><fb:comments xid="cnet.ro" numposts="10" width="425" publish_feed="true"></fb:comments>

Pasul 2

Fiecare website pe care îl administrăm trebuie să aibă un APP_ID propriu. Pentru a folosi acest plugin deja site-ul dumneavoastră trebuie să fie înregistrat la Facebook.

Pentru a înregistra site-ul mergeţi aici şi completaţi formularul unde adresa site-ului trebuie să fie în format URL (ex. http://www.cnet.ro/), apoi va trebui să completaţi controlul de securitate. E posibil să dea eroare de câteva ori eu am păţit-o, însă dacă reîncercaţi veţi primi rezultatele de forma:

Numele aplicației: CNet.Ro
App URL: http://www.cnet.ro/
App ID: ***************
App Secret: *******************************

Sigur, în loc de steluţe sunt datele dumneavoastră. Salvaţi aceste date, este foarte important.  Cu aceste date veţi putea ulterior să construiţi o aplicaţie de Facebook, sau după cum vom arăta într-un articol viitor să personalizaţi interacţiunea dintre site-ul dvs. şi Facebook.

Pasul 3

Introduceţi codul primit modificând APP_ID cu ID-ul site-ului dumneavoastră şi vizualizaţi pagina. Sunteţi gata!

Atenţie! Fiecare site web ar trebui să aibă un ID propriu pentru că Facebook interacţionează cu acesta, iar în cazul în care utilizatorul nu este autentificat pe Facebook, îi va apărea o fereastră de autentificare personalizată cu site-ul dumneavoastră.

În următorul articol vom arăta cum putem înlocui comentariile WordPress în comentarii Facebook.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. vali spune:

    As vrea un plugin care ar putea sa puna comentarii pe site doar sa fie conectati pe Facebook.

  2. alexandra spune:

    De o luna, poate si mai bine, nu pot sa mai las comentarii pe Facebook. De ce? Ce sa fac? (Se intampla doar cand intru de pe PC-ul meu.)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *