VSO Image Resizer


Nu lipsesc programe de scalat imaginile, nu? IrfanView de exemplu îşi face destul de bine treaba (am scris aici), dar şi altele precum PhotoScape, MIR (acum câteva luni am fost invitat să testez un beta al lor – era foarte bun, dar nu am ajuns să scriu despre el), FastStone şi altele, despre care aţi tot putut citi pe la noi. Zilele trecute am aflat de pe gHacks despre VSO Image Resizer, ajuns la versiunea 4. Programul s-ar putea să îi alunge pe unii prin faptul că deşi e gratuit, te invită să îl cumperi ca să scapi de amintirea faptului că… îl foloseşti gratuit.

imagine

Programul este deci 100% funcţional, dar cere un click în plus la lansare (pe Continue). De aici încolo e o joacă de copii. Practic avem doi paşi: în primul adăugăm imaginile ca fişiere sau foldere întregi (se pot şi trage cu mouse-ul în panoul alb), iar în pasul al doilea alegem cum să se facă scalarea. După cum vedeţi, la Profil avem câteva opţiuni predefinite, şi ne putem defini propriile “stiluri”. Dacă tot ce vrem e să facem un pachet de o sută de poze scoase direct din aparatul digital, şi care au câteva sute de MB, într-un pachet mai rezonabil, bun de trimis prin email, atunci din câteva clickuri am terminat: alegem de exemplu 800×600 şi apăsăm Process (apropo: observaţi că programul are o interfaţă în care e salată între română şi engleză). Implicit programul creează copii la imaginile originale, în acelaşi folder, dar lucrurile se pot schimba din partea de jos a tabului doi (Options).

imagine

Să mai observăm că sunt puse la dispoziţie nişte opţiuni interesante şi în filele mici: General, Effects, Misc şi Publish. De exemplu în prima filă putem alege algoritmul de scalare: Lanczos şi Cubic dau calitatea cea mai bună, chiar dacă iau mai mult timp (nu veţi sesiza pentru 10-20 imagini… poate la 1000 de imagini). De la Format puteţi face şi schimbare de format de imagine: de exemplu din PNG în JPG… Numele pe care le vor avea imaginile după procesare se stabileşte de la Filename Mask: folosiţi de fiecare dată semnele de întrebare, unde apar, căci cu un click aflaţi informaţii suplimentare la obiect (un alt click închide fereastra ajutătoare). Cât priveşte efectele, fila a doua, nu sunt cine ştie ce, dar Watermark şi Border mi se par binevenite.

imagine

Concluzia? Păcat că cere instalare (nu ştiu o versiune portabilă, cel puţin oficială). E un program foarte bun şi foarte simplu de folosit, aşa că îl recomand cu căldură.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,20 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *