GoogleImageSlideshow.com


Sunt atâtea webaplicaţii ce iau serviciile Google şi le pun o altă pălărie şi nimic mai mult. Cu siguranţă GoogleImageSlideshow intră tot pe la această categorie dar pe mine m-a câştigat. Mi-a plăcut cum o căutare de imagini devine un slideshow într-o secundă. Când deschidem situl va fi pe modul Simple, unde pur şi simplu scriem un cuvânt cheie şi dăm Enter. Imaginile vor începe să se succeadă, iar un F11 în navigator poate face experienţa vizuală mai plăcută. Dacă mişcaţi mouse-ul veţi vedea şi butoanele pentru manipulat slideshow-ul.

imagine

Există însă şi modul Advanced, ilustrat mai sus, care permite o configurare mai detaliată: vreau să limitez imaginile la un anume sit (de exemplu scrieţi 1x.com, nimic la Query şi daţi Enter)? vrem căutare moderată (daaaa)? dimensiune mare? color sau alb-negru? o anumită culoare dominantă? un anume format de imagine (jpg, gif, png, bmp)? un anume tip de imagine (feţe, fotografii, clipart, desene)? şi doar cu anumite drepturi (ex: reutilizare)? Totul se configurează rapid! Îmi place mult şi că un slideshow are imediat asociat şi un link: copiaţi-l din bara de adrese şi îl puteţi difuza. Un exemplu aici.

Apropo! Aţi sesizat mai sus pomenite patru formate după care Google permite filtrarea rezultatelor? Ei bine, autorul ar trebui să îşi actualizeze webaplicaţia pentru că a mai apărut un al cincelea: SVG. Da, Google după ce s-a apucat să le indexeze cu ceva vreme în urmă, permite acum dintr-un click – după cum se vede în captura de mai jos – să alegi doar imaginile vectoriale. Dacă vreţi un exemplu de căutare, găsiţi aici.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Sorin spune:

    Excelent pentru prezentari super-rapide, mai ales pe full-screen. Daca ar mai fi fost si optiunea de „salvare” a acestui slide-show ar fi chiar bestial de interesant. De asemenea, cautarea pentru imaginile vectoriale (format .svg) chiar aveam nevoie de asa ceva. Google iz da’ best.

  2. Adriana spune:

    Pacat ca se tot blocheaza dupa vreo 20 imagini.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *