Spider Player: gratuit acum prin abandon


Cândva, fie foarte recent, fie prin ianuarie, autorul player-ului audio Spider Player a ajuns la concluzia că nu mai poate continua (the feeling that this project is holding me back is now overwhelming). Drept urmare i-a pus cruce şi în acelaşi timp a făcut publică o cheie pentru înregistrarea versiunii profesionale: 27U3Z909I95-KK147A893S4K6Y1M0F-780363812. De fapt există un singur program, dar anumite facilităţi avansate se “descătuşau” până acum doar achiziţionând cheia. Acum cheia nu mai costă nimic (şi trebuie folosită).

imagine

Desigur, privind la jumătatea goală a paharului, programul e abandonat şi nu va mai cunoaşte versiuni noi. Noroc că versiunea existentă e bună. În caz că folosiţi VLC sau KMPlayer sau cine ştie ce alt player şi sunteţi mega-mulţumiţi, nu e cazul să îl descărcaţi şi pe acesta. Dacă vă interesează o variaţie, daţi-i totuşi o şansă. S-ar putea să placă multora, mai ales că e o combinaţie interesantă de opţiuni multiple dar într-o interfaţă aerisită şi bine gândită. Mie mi-a plăcut că imediat ce am dat drumul unei piese, într-un panou din Playlist, am putut citi versurile. Şi ştie să redea cam tot ce e comun la capitolul muzică: MP1, MP2, MP3, MP4, M4A, AAC, AAC+, AC3, MPC, MP+, MPP, Ogg Vorbis, FLAC, Ogg FLAC, TTA, APE, WavPack, Speex, WAV, CDDA, WMA, MID, RMI, KAR, S3M, XM, MOD, IT, MO3, MTM, UMX.

Ştie să facă şi convertiri de CD-uri audio într-un din formatele MP3, WMA, OGG, FLAC şi WavPack. Evident, via FreeDB ia numele pieselor prin identificarea CD-urilor. Nu am testat facilitatea, aşa că mai jos vedeţi o captură pusă la dispoziţie de situl programului.

imagine

A, să nu uit: permite şi ascultarea de posturi de radio online, precum şi înregistrarea la ceea ce se redă! Oferă câteva sute de opţiuni, dar nu româneşti. Aceasta nu vă opreşte să ascultaţi posturi româneşti luând fişierul corespunzător sau adresa de pe web. Şi aţi observat din interfaţă că programul “vorbeşte” pe româneşte. Dacă aveţi obiecţii la traduceri, de la Opţiuni puteţi corecta orice doriţi.

imagine

În fine, aş mai sublinia că de la Opţiuni am putut să îmi setez şi tastele globale multimedia, ceea ce m-a bucurat mult. Mai jos vedeţi “capitolele” de opţiuni (de la Extensii de exemplu puteţi asocia programul cu ce fişiere audio doriţi). Per ansamblu sunt destul de impresionat de program. E lucru bun că e 100% gratuit, dar păcat că nu va mai fi dezvoltat. Dacă vreţi să vedeţi mai in extenso ce poate, mergeţi la Features (suportă skin-uri/interfeţe/costume ş.a.).

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 4,75 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. Nelu spune:

  Faina prezentare!
  As mai adauga doar ca are si versiune portabila.
  De cind l-am gasit am renuntat la Winamp.

 2. Radu C. spune:

  Eu aș fi curios de o paralelă cu Aimp2 din partea unui recenzor care se pricepe…

 3. mehigh spune:

  Foarte frumos player. Din păcate nu este plugin pentru el în Last.fm Scrobbler.

 4. Laurențiu R spune:

  Bun de aruncat in acelasi cos cu MV2Player.

 5. radu.capan spune:

  @Radu C: AIMP2 l-as pune mai sus fara sa stau pe ganduri. Asta pana la „paralela unui recenzor care se pricepe”
  @Laurentiu R: dura exprimare, fara argumentare

 6. jazz spune:

  Naspa; prefer sa raman la AIMP.

 7. Sapioit.tk spune:

  Naspa ca nu au publicat sursa… sa-l mai dezvolte cineva…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *