WinMend Folder Hidden


Aveţi ceva de ascuns? De pe propriul calculator, evident la aceasta mă refer. Cel mai adesea îmi pot imagina că aşa ceva s-ar putea întâmpla acolo unde calculatorul e folosit de mai multe persoane (colegi de cameră în cămin, membrii unei familii)… WinMend Folder Hidden, în ciuda numelui, permite ascunderea nu doar de foldere ci şi de fişiere. După cum vedeţi interfaţa e aerisită şi intuiţi ce şi cum se face (e disponibilă în mai multe limbi, dar în română încă nu): cu Hide Folder alegi foldere, iar cu Hide File(s) alegi fişiere. Când ai închis programul ce ai setat să fie ascuns rămâne ascuns.

imagine

Ca să ai acces din nou deschizi programul, marchezi ce doreşti şi dai click pe Unhide. Aşa cum v-aţi aştepta, programul este parolat: indicaţi o parolă la prima lansare – se poate schimba ulterior – şi astfel “ascunderile” vă sunt protejate. De reţinut că nu este un program de criptare sau de o securitate extraordinar de înaltă. Pur şi simplu le ascunde, aşa că nici căutarea, nici setarea în MS Explorer să arate fişierele ascunse, nici măcar conectarea cu un CD de Linux bootabil sau cumva extern nu va arăta respectivele foldere şi/sau fişiere. În plus merge şi cu memorii USB: ce aţi ascuns pe un stick nu se va vedea pe alte calculatoare!

În opinia mea programul e foarte simplu şi bun pentru cei care doresc o soluţie ce nu cere învăţare. Dacă cei de care vă ascundeţi nu sunt super-hackeri, programul poate fi suficient de bun pentru a ţine ceva departe de ochii curioşilor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (9 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Stefan spune:

    Multumesc. Am nevoie la camin, ca impart propriul calculator cu colegul de camera. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *