Citate pentru suflet


Îmi amintesc atunci când căutam, "la vremea noastră", citate pentru sonetele de la finalul clasei a XII-a, câte cărţi am răsfoit! Astăzi, cu internetul la îndemână, nu cred că mai răsfoieşte cineva cărţi, ci navighează pe situri. Dar se poate să aveţi nevoie de vreun citat frumos nu doar pentru un sonet – se mai dau şi astăzi, nu? – ci şi pentru vreo dedicaţie specială, pentru status-ul la Messenger, dacă sunteţi dintre aceia care şi-l schimbă des, sau pur şi simplu pentru o "lectură spirituală" super-concentrată pe zi. Căutând în română pe Google "citate celebre", veţi găsi citate-celebre.com, citateistete.ro, citate-celebre.net, citatecelebre.eu, citatecelebre.ro, citatecelebre.net, citate-celebre.ro şi alte combinaţii…

imagine imagine

Dar nu siturile româneşti de citate – care la unele teme sunt cam subţirele în conţinut – vor constitui obiectul acestui articol, ci situri cu citate în engleză, pe care vă puteţi inclusiv abona ca să primiţi zilnic, prin email sau RSS, câte un citat "motivaţional", pentru a începe ziua "mai inspiraţi"… MakeUseOf.com prezintă un top cu opt astfel de situri. Unele dintre ele conţin atât citate ce intră în categoria motivaţionale, cât şi pur şi simplu citate din persoane celebre, care au probabil importanţă în contextul lor şi pentru cei care cunosc respectivele personalităţi. Pe QuotesDaddy.com puteţi căuta un citat după anumite cuvinte cheie, care să se regăsească în tag-uri, autori sau în citatele propriu-zise. Totodată, situl vă permite să vă alcătuiţi o listă de citate favorite, să le primiţi prin email sau să le împărtăşiţi pe Facebook, sau chiar să includeţi un citat aleatoriu la fiecare email trimis.

imagine imagine

Pentru un "studiu" mai aprofundat al citatelor, QuoteSnack.com prezintă la fiecare citat contextul mai larg din care a fost luat, şi la unele chiar şi o explicaţie a citatului. BrainyQuote.com are o împărţire interesantă pe categorii: după autori – nu doar după nume, ci şi după tipul lor. Aşa că dacă aveţi vreun prieten fotograf, puteţi căuta un citat potrivit dintre cele spuse de aproximativ 70 de fotografi! Alte situri, precum TooManyQuotes.com, au, pe lângă categoriile obişnuite pe care ne-am aştepta să le găsim, enumerate aici în meniul Categories, şi citate din cărţi, filme, spectacole de televiziune, din cântece sau chiar jocuri video, cu referire la cine şi unde le-a spus – căutaţi-le în meniul Quotes. Şi puteţi subscrie prin RSS la oricare categorie în parte. În fine, YouQuoted.com se prezintă a fi "The Motivational Quote Blog", aşa că aici toate citatele ar trebui să fie inspiratoare, şi nu doar haioase sau pur şi simplu celebre.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *