ClipCube ţine minte


Da, am mai spus-o, şi cred că sunteţi cu toţii de acord: clipboard-ul din Windows e fantastic de util, dar nu a evoluat cu nimic de la început. Ctrl+C pune în clipboard, Ctrl+V scoate din clipboard (cu alternativele de taste) şi nimic mai mult. Aceasta a provocat apariţia unor programe precum Clipboard Manager, prezentat anul trecut, sau ClipX (pomenit de Ionuţ Staicu într-un comentariu la articolul tocmai indicat; iar dacă nu pun link spre “casa” lui ClipX este pentru că dă eroare – să sperăm că e ceva de moment). Acum facem cunoştinţă cu ClipCube, încă mic şi la început (versiunea 0.2.2 în acest moment).

imagine

După cum vedeţi şi din captura de mai sus, programul memorează ceea ce s-a pus în clipboard, astfel că o nouă copiere nu înseamnă pierderea pe vecie a ceea ce tocmai fusese acolo. Doar că, reţineţi, ClipCube se descurcă acum exclusiv cu texte (deci nu şi cu imagini sau alte obiecte puse în clipboard – le vine însă rândul şi la imagini). Programul nu necesită instalare, fiind deci portabil. Îl regăsiţi în systray, lângă ceasul sistem, de unde puteţi vedea o informaţie pusă anterior în clipboard şi să o repuneţi în clipboard. Click pe ochiul închis ca să se deschidă (ca mai sus) pentru a vedea textul in extenso (dacă e lung).

imagine

Ce ar mai fi de spus? Cel mai important mi se pare faptul că poţi alege cât de mult timp să memoreze: pe timp nedefinit? pentru o săptămână sau o lună? sau până ieşi din aplicaţie? Dvs alegeţi! Dacă programul vi se pare util, de la Options (tot meniul accesibil din systray) puteţi bifa să se lanseze deodată cu sistemul de operare. Există şi combinaţii de taste pentru a folosi aplicaţia, dar folosind Numpad-ul. Puteţi vedea aici ce îşi propune autorul pentru viitorul apropiat.

PS: Un cititor a recomandat Clipomatic. Funcţionează tot doar pentru texte. Apăsând Ctrl+Alt+V (se poate configura combinaţia de taste) ai la îndemână lista ultimelor texte puse în clipboard şi le poţi insera cu uşurinţă alegând de acolo ce doreşti. Mulţumim de semnalare.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Victor spune:

  Incearca Clipomatic.

 2. Mihai Baboi spune:

  Asta chiar e misto. Nu m-am gandit niciodata sa folosesc asa ceva, dar am fost in cateva situatii in care l-as fi gasit util. Il pun si eu sa vad cum ma impac cu el 🙂

 3. Ionut Staicu spune:

  Ahem, e Staicu. 🙂

 4. Victor spune:

  Cu placere! 🙂

  Il folosesc de mai bine de 3 ani si il consider foarte folositor.
  L-am primit ca recomandare de la un prieten care il folosea la un CallCenter. Se „muleaza” perfect la nevoile lor de a trimite repede si usor mesaje standard („Ne pare rau, nu se poate”) 😀

 5. Victor spune:

  Ah, si am uitat sa va spun ca are 2 clipset-uri (clipboard set)
  * temporar (setezi un numar de intrari care sunt inlocuite pe masura ce copiezi)
  * permanent (toate intrarile se mentin si dupa restart sau copy/paste)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *