TinyTask şi TyperTask


Dacă ne citiţi constant aţi observat că în ultimele săptămâni am scris mai multe articole despre WinAutomation. E minunat. Dar dacă cumva căutaţi o soluţie mult mai simplă şi ieftină puteţi încerca TinyTask. Până nu vă prinde imaginaţia aripi: e un program extrem-extrem-extrem de limitat (vTaskStudio e “surata” serioasă şi completă), dar pentru unii ar putea fi util. Ce face programul? Permite înregistrarea activităţii mouse-ului (deplasare plus click) şi redarea de oricâte ori ai nevoie – ba poţi salva ca executabil respectivul proces!

imagine

Evident, fără capacitatea de a “vedea” (vedeţi WinAutomation: clickuri care văd), o sarcină cu TinyTask, ca să meargă perfect, trebuie să nimerească 100% peste aceleaşi condiţii. O fereastră mutată sau în plus, sau altceva în cale, duce pe râpă totul. Dar, repet, folosit cu cap poate ajuta în anumite situaţii (nu spun care că pot da şi idei proaste 😉 ). Iată că din aceeaşi sursă mai există un “automatizator” la fel de impresionant de mic dar mult, mult mai util. TyperTask pare un Notepad dar nu e. În fereastra text Dvs puteţi scrie acţiuni ce le doriţi automatizate. Formula este aceasta: declanşator=text de scris. Cu alte cuvinte dpdv=din punctul de vedere va face ca ori de câte ori scriu acele patru litere să fie expandate imediat în expresia respectivă. Yep. Merge perfect. Sau cu {Control}{Shift}{Alt}C=RUN: http://www.cnet.ro/ fac ca apăsarea combinaţiei Ctrl+Shift+Alt+C să lanseze în navigator acest sit.

imagine

Şi după cum vedeţi din captură lucrurile pot fi mai avansate după nevoi. Poţi avea un fel de launcher şi pentru programe, nu doar pentru pagini web. Poţi automatiza procese ce folosesc chiar şi combinaţii de taste. Vedeţi în Help diverse exemple. De acolo puteţi afla cum se pot comanda inclusiv clickuri. Ce mai: e o soluţie excelentă, şi 100% gratuită, ce poate asigura multe dintre nevoile de rând.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *