PhoXo: editor de imagini


Nu aş spune că piaţa editoarelor de imagini – gratuite – e suprasaturată. Avem desigur mulţi ce folosesc Adobe Photoshop ca şi cum ar fi gratuit 😉 sau cei care apelează la GIMP că e cu adevărat gratuit, dar şi complex. Acum partea cu editare depinde de la caz la caz. Dacă editarea pe care o faceţi Dvs este să redimensionaţi, reglaţi contrastul, ba chiar şi să puneţi text pe imagini, IrfanView ar putea fi suficient. Pentru pretenţii ceva mai mari recomand de exemplu Photoscape sau FastStone Image Viewer. Dintre “noi veniţi” (cel puţin privind la data când am acoperit noi subiectul) aş menţiona şi Photo Pos Pro sau simpaticul Fotografix.

imagine

Vai mie! Era să uit de Paint.net (apropo: recent a apărut versiunea 3.5.7, dar fără schimbări majore). Doar că acum nu vorbim despre nici unul dintre programele amintite ci despre PhoXo, un program realizat de un chinez… priceput. Să vedem cum ce se laudă: este mic, adică de 4MB; este rapid (nu stai să îţi bei cafeaua până se lansează); oferă clipart (se vede în captura de mai sus); efecte pe text, efecte pe imagine; lucrează cu straturi (din nou se vede mai sus); simplu de folosit; disponibil în mai multe limbi (română încă nu). Din păcate cere instalare, dar merge rapid. Dacă vă ajută să vă decideţi vă pun şi capturi din meniurile Image şi Effect.

imagine

Per ansamblu, dacă nu aveţi deja un editor de imagini favorit, PhoXo pare excelent pentru sarcini de bază. Programul prezintă aici cum se pot realiza diverse operaţiuni.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. vasiauvi spune:

    Cred că viitorul sunte editoarele de imagini online, cum ar fi http://pixlr.com. Eu folosesc GIMP deoarece am Ubuntu instalat dar pentru a modifica uşor o imagine folosesc Pixlr.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *