Google Cloud Connect pentru Microsoft Office


Google a cumpărat anul trecut compania DocVerse, ce făcea pluginul DocVerse de sincronizare a documentelor în MS Office prin Google Docs. Ei bine, produsul este acum public şi îi spune Google Cloud Connect for Microsoft Office. Anunţul oficial îl găsiţi aici. Cred că ştiţi că atunci când vine vorba de ceva dinspre Google sunt foarte deschis şi adesea entuziasmat. Acum nu. Deşi a fost în beta timp de trei luni, pluginul tot nu mi se pare funcţional. Aşa, solo, merge. Adică pentru cazul în care doreai documentele locale să fie stocate şi în Google Docs, e OK, dar şi aşa apar probleme (eu am dat des de ele).

imagine

Însă colaborarea cu alţii nu mi-a mers deloc. Nu ar fi trebuit să aibă importanţa că am încercat “comunicarea” între un MS Office 2007 şi unul 2010. MS Word a clacat des şi rezultatele nu au fost cele aşteptate. Drept urmare eu nu am de raportat ceva îmbucurător. Desigur, se poate ca de vină să fie cine ştie ce altceva în testele mele, iar la Dvs să meargă perfect… caz în care sper să scrieţi aceasta în comentarii. Cât despre utilizarea în sine a pluginului pentru MS Office, totul e destul de intuitiv: implicit se oferă să sincronizeze toate documentele pe care le salvaţi, dar puteţi trece pe modul manual, caz în care Dvs alegeţi care document şi când să fie sincronizat. Vă las acum cu prezentarea făcută de Google.

PS: Replica Microsoft nu a întârziat să apară – Office Web Apps: Why they’re the clearer connection. În principiu atacă pe tema pierderii formatărilor, lucru adevărat când treci de formatările banale (text îngroşat, înclinat, centrat ş.a.).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *